Tiesitkö? Näin salaatti säilyy rapeana yli viikon
Nahistuvatko salaatit ja muut lehtivihannekset jääkaapissa ennen aikojaan? Helpon niksin avulla pidennät säilyvyyttä helposti useilla päivillä.
Aloita pesemällä lehtivihannekset kylmässä vedessä. Kuivaa salaatinlehdet sen jälkeen esimerkiksi salaattilingon avulla tai aseta lehdet keittiöpyyhkeelle tai talouspaperin päälle kuivumaan.
Ota esille sulkupussi ja vuoraa se talouspaperilla. Aseta vihannekset pussiin talouspaperien väliin ja sulje pussi. Pussiin saa jäädä ilmaa.
Laita salaatilla täytetty pussi jääkaappiin odottamaan käyttöä. Tekniikan pitäisi pitää salaatinlehdet rapeina ja tuoreina jopa yli viikon ajan.
Lähde: Popsugar
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
MasterChef Suomi: Syksy lautasella, Pilvin resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti