Menivätkö tomaatit ylikypsiksi? Kätevä niksi antaa lisää käyttöikää
Ylikypsät tomaatit voi hyödyntää monella tapaa. Yksi kikka on tehdä niistä monikäyttöistä tomaattivettä, joka toimii pohjana esimerkiksi herkullisille drinkeille.
Kesällä tomaatit ovat parhaimmillaan, mutta keittiön pöydällä ne myös muuttuvat nopeasti ylikypsiksi. Ylikypsiä tomaatteja ei missään nimessä kannata heittää pois. Tomaateista on helppo tehdä esimerkiksi tomaattivettä, jota voi hyödyntää niin drinkeissä, keitoissa kuin salaatinkastikkeissakin.
Pilko tomaatit, pyöräytä ne soseeksi ja lisää suolaa. Laita tomaattisose siivilän päälle asetettuun suodatinpaperiin niin, että syntynyt tomaattivesi valuu kulhoon. Anna seisoa jääkaapissa yön yli, jonka jälkeen tomaattivesi on valmista käytettäväksi. Vesi toimii hyvänä pohjana esimerkiksi Bloody Mary -drinkille.
Lähde: Huffington Post
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan