Erottaisitko samppanjan kuoharien joukosta? MTV:n raati sokkotestasi – eikä se ollutkaan niin helppoa!

Erottavatko testaajat samppanjan kuohuvinistä? 1:02 Erottavatko testaajat samppanjan kuohuvinistä?
Sokkotesti paljasti, erottavatko osallistujat samppanjan kuohuviinien joukosta.

Yhdeksän henkilön raati testasi, pystyvätkö he erottamaan kuohuviinin ja samppanjan niiden maun perusteella.

Kolme testattavaa juomaa olivat Lindeman's BIN 30 Sparkling Rosé, Codorniu Ecológica Cava Semi Seco sekä G.H. Mumm Gordon Rouge. Kaikki juomat kaadettiin samanlaisiin mukeihin ja testaajia pyydettiin tunnistamaan, mikä kolmesta vaihtoehdosta on samppanjaa ja mitkä kaksi kuohuviinejä.

Kaikkia kolmea juomaa veikattiin samppanjaksi, eli sen tunnistaminen muiden joukosta ei ollutkaan niin helppoa. Testaajien harjaantuneisuus kuohuviinien ja samppanjoiden juojina toki vaihteli, mutta enemmänkin viinejä maistelleet erehtyivät arvauksessaan.

Katso alta raadin mietteet näistä kolmesta juomasta, sekä perustelut, miksi juuri niitä luultiin samppanjoiksi.

Lindeman's BIN 30 Sparkling Rosé

Rose-kuohuviiniä kuvaillaan kuivaksi, keskihapokkaaksi, metsämarjaiseksi, sitruksiseksi, passionhedelmäiseksi ja hennon ruusuiseksi. Yhdeksästä testaajasta kolme veikkasi tätä samppanjaksi. Tämä kuohuviini sai melko tasaisesti kehuja. Alla raadin pohdintoja.

– Kevyt, ei jäänyt jälkimakua. Mukavan kirpsakka!

– Aika perus, erittäin juotava. Omaan makuuni ja varmasti aika moneen muuhunkin sopiva. Tykkään! Tämä on suosikkini.

– Veikkaan tätä samppanjaksi, miellyttävä pehmeä ja hyvä jälkimaku.

– Vähän mehumainen, lattea.

Codorniu Ecológica Cava Semi Seco

Codorniun kuohuviiniä kuvaillaan puolimakeaksi, hapokkaaksi, kypsän sitruksiseksi, aprikoosiseksi, kevyen mineraaliseksi, sekä hennon paahteiseksi. Yhdeksästä testaajasta yksi veikkasi tätä samppanjaksi. Tämä kuohuviini jakoi eniten myös testaajien mielipiteet. Alla raadin pohdintoja.

– Nyt on tarpeeksi sokeria minun makuuni!

– Aluksi kuiva ja hyökkäävä, mutta tasoittui – oma suosikkini!

– Kevyehkö, muttei ihan mehu. Tosi makea, maistui päänsäryltä.

– Onko tämä samppanjaa? Hieman kitkerää.

– Makea, ei hyvä. Kuin hapoton, kolme päivää pöydällä seissyt siideri.

G.H. Mumm Gordon Rouge

Klassikkosamppanja Gordon Rougea kuvaillaan erittäin kuivaksi, hapokkaaksi, sitruksiseksi, omenaiseksi, aprikoosiseksi, tasapainoiseksi ja raikkaaksi. Yhdeksästä testaajasta viisi osasi tunnistaa tai veikata tämän juoman samppanjaksi. Vaikka osan mielestä maku oli nimenomaan tasapainoinen, osa ei kuitenkaan lämmennyt. Alla raadin pohdintoja.

– Jotenkin orgaaninen maku. Maistuu kellarilta ja nurmikolta.

– En yleensä tykkää kuohareista ja tämä maku on syy siihen. Ei jatkoon.

– Samppanja? Koska vahvin jälkipolte ja kuitenkin tummempi maku.

– Vai oliko tämä sittenkin samppanja? Aluksi maistui ikävän pistävä jälkimaku, mutta enemmän maisteltuani tämä oli ihan ok.

– Mukavan raikas maku. Ei liian makea tai liian kitkerä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!