Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Erittäin edullinen ja hemmetin maukas" – kalakokki ylistää arkiruokaklassikkoa

2:38Salaisuus parhaisiin silakkapihveihinKATSO VIDEO: Miki Kurkelan vinkit parhaisiin silakkapihveihin.
Julkaistu 13.10.2024 17:31

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kalakokin ohjeella teet elämäsi parhaat silakkapihvit.

Viiden jälkeen -ohjelmassa keskusteltiin torstaina 10.10. silakan tilanteesta. Silakoiden sisältämät PFAS-yhdisteet ovat huolestuttaneet suomalaistutkijoita, mutta silakoiden syöntiä ei kuitenkaan kannata niiden vuoksi lopettaa.

Lue myös: Uskaltaako silakkaa syödä? Kalasta löytyneet myrkyt yllättivät suomalaistutkijat

Silakkapihvit ovat arkiruokaklassikko: "Erittäin edullinen ja hemmetin maukas"

Ohjelmassa jaettiin myös ammattilaisen reseptivinkki kaikille silakan ystäville. Maxin kalan omistaja, yrittäjä ja kokki Miki Kurkela vinkkasi, miten valmistetaan parhaat silakkapihvit.

– Silakkapihvit ovat arkiruokien klassikko. Erittäin herkullinen, erittäin edullinen ja myös hemmetin maukas, Kurkela tiivisti.

Silakkapihvejä varten kannattaa hankkia mahdollisimman tuoreita silakoita. Kurkelan ohjeessa mukana on myös salainen raaka-aine, joka tekee silakkapihveistä entistä maukkaampia.

Katso videolta, miten tunnistaa tuoreen silakan kaupassa, ja nappaa resepti: Parhaat silakkapihvit

Lisää aiheesta:

Maritan helppo kalaohje yllättää: "Kukaan ei sano, että yök, en syö"Harri Syrjäsen graavilohi on parasta ikinä: "Huikean tuotekehittelyn tulos"Silakkaa ja silliä joulupöytään – nappaa herkulliset reseptivinkit!Edullisesta kotimaisesta kalasta voi valmistaa yllättävän ruoan: "Vieraat ihan äimänä"Kuuluuko tämä kalaherkku sinunkin joulupöytääsi? Helppo valmistaa!No nyt on kaikkien aikojen nakkikeitto! Maailman parhaassa ravintolassa työskentelevä kokki Jaakko jakaa reseptinsä
KalaRuokaViiden jälkeenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kala
  • 23.8.17:26
    Ruoka

    Kalakeitto, jota kaikkien kannattaisi kokeilla

  • 6.8.07:43
    Ruoka

    Maritan helppo kalaohje yllättää: "Kukaan ei sano, että yök, en syö"

  • 4.8.16:51
    Ruoka

    Pian on halpaa kalaa tarjolla – miksi herkullinen suomalaisruoka on unohdettu?

  • 25.7.17:01
    Ruoka

    Henri Alénin vinkki: Tämä kalamarinadi on aivan lyömätön kesällä

  • 17.7.19:15
    Jyrki Sukula

    Jyrki Sukula kertoo, mistä tunnistaa tuoreen kirjolohen