Ensimmäistä kertaa Suomessa – helsinkiläisravintolaan rantautui ennennäkemätön illallinen: "Halusimme tehdä jotain ainutlaatuista"

Helsinkiläisravintolaan rantautui ennennäkemätön 3D-illallinen 0:15 Helsinkiläisravintolaan rantautui ennennäkemätön 3D-illallinen

3D-teknologia yhdistyy nyt ainutlaatuisella tavalla ruokailuelämykseen. Suomen ensimmäinen 3D-visualisoitu illalliselämys tarjoillaan helsinkiläisravintola Töölönrannassa. 

Kuusitoista 3D-projektoria, ääniä, valoa ja savuefektejä – voisi kuvitella, että nyt puhutaan huvipuistospektaakkelista, mutta tällä kertaa nämä elementit kuitenkin liittyvät ravintolaillalliseen.

Ennennäkemätön illallinen 

Lontoossa, Nashvillessa, Tukholmassa ja Kuwaitissa esitetty Banquet of Hoshena on ainutlaatuinen ruokailuelämys, joka tarjotaan Suomessa ensimmäistä kertaa ravintola Töölönrannassa. Ruoat ja ravintolatila herätetään ennennäkemättömällä tavalla eloon 3D-tekniikan ja erilaisten efektien avulla. 

Mistä oikein on kyse?

– Banquet of Hoshena on moniaistillinen ja yllätyksellinen ruokailukokemus, joka uppouttaa nauttijansa kuvitteelliseen todellisuuteen. Käyttämiemme foto- ja audiorealismin keinoin vieraat saadaan kokemaan olevansa sisällä kuvitteellisen Hoshenan satumaailmassa. Tarinan kanssa saumattomasti tarjoiltava ruoka ja juoma täydentävät elämyksen ja näin vieraat voivat kokea myös maut uudessa ulottuvuudessa, kertoo Banquet of Hoshenan tuottanut ravintola-alan visionääri Nadine Beshir.

Ravintola Töölönrannassa tarjoiltava Banquet of Hoshena on audiovisuaalinen elämysillallinen. Lontoossa ensi-iltansa saanut esitys on yhdistelmä visuaalista tarinankerrontaa ja ensiluokkaista illallista, jossa ruoka- ja juoma-annosten lisäksi koko ravintolaympäristö herää 3D-visualisoinnin myötä eloon. Töölönrannassa esitettävä Banquet of Hoshena -tarina on muokattu Suomeen lisäämällä sadunomaiseen tarinaan Lapin taikaa makuineen ja revontulineen.

Helsingissä esitettävä Banquet of Hoshena on ensimmäinen uudistettu versio kiitosta keränneestä ravintolaelämyksestä. Suomen jälkeen esitysvuorossa ovat Dubai ja New York. Töölönrantaan esitys päätyi helsinkiläisravintolan toiveesta ja kutsusta.

– Halusimme tehdä Töölönrantaan jotain ainutlaatuista, jolla voisi samalla hyödyntää kaamosajan mystiikan. Tällaisen menun suunnittelu on meillekin uudenlaista. Siinä pitää ottaa huomioon paitsi tarinan teemat myös se, miten annokset herätetään animaatioiden ja 3D-illuusioiden avulla lautasella eloon, kertoo ravintola Töölönrannan ravintolatoimenjohtaja Mika Kekki.

Keikin mukaan esimerkiksi annosten ja ruokailuvälineiden tulee olla tietyn värisiä ja kokoisia, mikä taas vaatii paljon testausta ja oivalluksia. Jokaisella pöydällä on oma tarjoilijansa, joka huolehtii pöydän juomista ja viihtyvyydestä sekä katsoo, että annokset tarjoillaan tarinan mukaan synkronisoidusti.

– Ajoitus on erittäin tärkeää ja tällaisessa teatterinomaisessa illalliselämyksessä jokaisen pienenkin yksityiskohdan tulee olla kunnossa.

Kekki kertoo, että ravintolan keittiömestarit saavat elämysillallisen myötä uudenlaisen mielenkiintoisen haasteen kisata mauillaan 
pöydillä elävien keijukaisten, tuli- ja jäävuorien, puhuvien lautasten ja taikapeilien kanssa.

Banquet of Hoshena -illallisia järjestetään ravintola Töölönrannassa huhtikuun loppupuolelle saakka. Viiden ruokalajin menu maksaa 110 euroa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!