Mainos

Ennen vai jälkeen paistamisen? Tässä vaiheessa munakkaaseen kannattaa lisätä suola

Munakas on yksi perinteisimmistä aamiaisherkuista, jonka moni tekee omalla tavallaan. Tiesitkö, missä vaiheessa suola kannattaa lisätä munakkaaseen?

Samaan tapaan kuin munakkaan reseptistä, myös oikea-aikaisesta munakkaan maustamisesta ollaan montaa mieltä. Serious Eats -sivusto selvitti, mihin aikaan munakas kannattaa todella maustaa, jotta lopputulos on mahdollisimman onnistunut.

Lisää suola munakkaaseen ennen paistamista

Serious Eats -sivuston testeissä selvisi, että kananmuniin kannattaa lisätä suola jo ennen paistamista. Tällöin munat säilyttivät kaikkein parhaiten mehukkuutensa ja rakenteensa. Tämä johtuu siitä, että suola toimii ikään kuin puskurina kananmunien proteiineille, eikä salli niiden yhdistyä yhtä tiiviisti, kun ne muuten tekisivät kypsennyksen aikana. Mitä tiiviimmin ne järjestäytyvät, sitä enemmän nesteitä munakkaasta karkaa.

Sillä, missä vaiheessa munakkaan paistamista siihen lisätään suola, ei ole kuitenkaan merkittävää vaikutusta lopputulokseen. Aavistuksen verran mehukkaampaa munakasta arvostavan kannattaa kuitenkin kokeilla suolan lisäämistä munien joukkoon jo etukäteen.

Lähde: Serious Eats

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja