Enemmän kaloreita, vähemmän proteiinia – Vertailu: McDonald'sin tuotteet epäterveellisempiä kuin 30 vuotta sitten
Brittilehden mukaan pikaruokaketju McDonald’sin ruoat ovat epäterveellisimpiä nyt kuin vuonna 1989. Tämä siitäkin huolimatta, että ketju pyrkii koko ajan muokkaamaan tarjontaansa terveellisempään suuntaan.
Mistä pikaruokaketjun ranskalaiset tehdään? Katso vastaus videolta.
Dailymail -sivuston mukaan pikaruokaketju McDonald’sin suosikkituotteet ovat ravintosisällöltään huomattavasti epäterveellisempiä nyt kuin 30 vuotta sitten. Asia selvisi vertaamalla vuonna 1989 julkaistun esitteen tietoja nykyisiin ravintosisältöihin.
Esimerkiksi Bic Mac -hampurilaisessa väitetään olevan nykyisin jopa kolme kertaa enemmän sokeria kuin muutama vuosikymmen sitten. Ranskalaisten kohdalla kalorimäärä on sivuston mukaan noussut peräti 42 prosentilla entiseen verrattuna.
Esitteitä verrattaessa saatiin selville myös se, että nykyiset hampurilaiset sisältävän jopa viidenneksen vähemmän proteiinia.
Suurin osa tuotteista alle 500 kilokaloria
Vaikka erot ovat merkittäviä, McDonald’sin tiedottajan mukaan nykypäivän aterioita ei voi verrata vuosikymmenten takaisiin, sillä vuosien saatossa muutoksia on tehty niin annoskokoihin, resepteihin kuin ravintosisältöihin.
Dailymailin uutisesta huolimatta tiedottaja lupaa, että yritys pyrkii jatkuvasti muokkaamaan tarjontaansa terveellisempään suuntaan. Vuodesta 2005 lähtien ketju on kertonut vähentäneensä tuotteissaan niin suolan kuin tyydyttymättömän rasvan käyttöä. Jopa 90 prosenttia tuotteista sisältää tiedottajan mukaan nykypäivänä alle 500 kilokaloria.
Lähde: Dailymail
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut