Pikaruokaketjulta yllätysveto! McDonald’s poistaa lastenateriasta suosikkituotteen

happymeal
Juustohampurilaisen tilalla tullaan jatkossa näkemään tavallinen hampurilainen ja kananugetit. GettyImage

Pikaruokaravintola McDonald's aikoo jatkossa kiinnittää entistä enemmän huomiota lastenaterioiden terveellisyyteen karsimalla Happy Meal -lastenateriasta kilokaloreita, rasvaa ja sokeria.

Pikaruokaketju McDonald’s on ilmoittanut, että se aikoo lähitulevaisuudessa muuttaa Happy Meal -lastenateriaa astetta terveellisempään suuntaan.

Vuoteen 2022 mennessä ketju aikoo poistaa ateriasta juustohampurilaisen, sekä pienentää ranskanperunoiden annoskokoa, kertoo muun muassa brittilehti The Guardian.

Rasva- ja sokerimääriin kiinnitetään huomiota

Vaikka aterian pääruokavaihtoehtoina tullaan jatkossa näkemään hampurilainen ja kananugetit, juustohampurilaista ei ole poistettu täysin ketjun valikoimista. Ketju uskoo, että juustohampurilaisen poistaminen listalta vähentää merkittävästi sen tilaamista, vaikka juustohampurilainen onkin edelleen mahdollisuus saada osaksi lastenateriaa.

Torstaina antamansa tiedotteen mukaan McDonald’s haluaa vähentää Happy Meal -aterian kalorimäärän alle 600 kilokaloriin, sekä laskea ateriasta saatavan natriumin määrän alle 650 milligrammaan. Lisäksi ketju haluaa, että alle 10 prosenttia aterian kaloreista tuleee tyydyttyneestä rasvasta ja lisätystä sokerista. 

Ketjun mukaan kansainvälisesti vähintään puolet ravintoloista alkaa noudattaa uusia ohjeistuksia. Maakohtaisiakin muutoksia on tulossa, sillä esimerkiksi Italiassa lastenateriaan ollaan lisäämässä vaihtoehdoksi kanatäytteinen leipä.

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja