Ellenin mahtava jauhelihavinkki säästää sekä tilaa että rahaa: "Tämä on nerokasta!"

jauheliha
Shutterstock, Alaettin YILDIRIM

Australialainen äiti jakoi Facebook-ryhmässä nerokkaan niksinsä jauhelihan säilyttämiseen. Naisen mukaan niksi säästää aikaa ja rahaa.

Australian Wagga Waggassa asuva Ellen jakoi vinkkinsä siihen, miten jauhelihaa kannattaa ostaa ja säilyttää. Asiasta kertoo 7NEWS Brisbane.

Ellen kertoo ostavansa jauhelihaa paljon kerralla silloin, kun se on alennuksessa. Tämä voi säästää paljon rahaa pitkällä tähtäimellä. Tultuaan kotiin nainen ottaa jauhelihat pois pakkauksesta ja jakaa ne pienempiin paloihin.

Ellen kaulii jauhelihan kaulimella tasaiseksi, ja laittaa kaikki palat sitten erillisiin pakastepusseihin. Ellenin mukaan kikka säästää pakastimessa tilaa ja jauhelihan kokkaaminen vie vähemmän aikaa, kun se on jaettu pienempiin paloihin.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Muut äidit innostuivat niksistä

Facebook-ryhmän jäsenet ihastuivat Ellenin niksiin.

– Tämä on nerokasta! Facebookissa ihastellaan.

– En ole koskaan tehnyt näin, mutta aloitan tänään, eräs henkilö kirjoittaa.

Jotkut taas kertoivat hyödyntävänsä niksiä myös muiden lihojen sekä jopa patojen ja kastikkeiden kanssa. Säilytystapaa suositaan erityisesti siksi, että pakastepussit vievät vähemmän tilaa kuin säilytysrasiat.

Miten jauheliha sulatetaan oikein? 

Kannattaa myös olla tarkkana siinä vaiheessa, kun pakastetut jauhelihat käyttää ruoanlaittoon. Ei nimittäin ole aivan samantekevää, miten jauhelihan pakastimesta sulattaa. Moni suomalainenkin sortuu virheeseen, joka voi pahimmassa tapauksessa sairastuttaa.

***

Videolla Kari Aihisen tuunattu jauheliha-makaronilaatikko.

8:14

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja