Elizabeth ylistää nerokasta ja superhelppoa kinkkupiirakkaa, joka on lähes hiilihydraatiton – ketoilijan proteiinipommi

kinkkupiiras quiche lorraine
Kun quiche lorrainen valmistaa ilman taikinaa, siitä tulee kuin superkermainen uunimunakas. Kuvituskuva. Shutterstock

Testaa vähähiilihydraattista versiota ranskalaisesta piirasklassikosta.  

Ranskalainen piiras quiche lorraine on klassikko, jonka täyte valmistuu useimmiten munista, kermasta ja juustosta. Makua piiras saa usein kinkusta tai pekonista. Tämän syntisen hyvän piiraan voi valmistaa myös täysin ilman taikinaa, jolloin saat siitä herkullisen vähähiilihydraattisen version.

Piiras ilman taikinakuorta kuulostaa ehkä jonkun korvaan pyhäinhäväistykseltä, mutta maku voi yllättää.

– Taikinaton quiche kuulosti aluksi mielestäni lähes skandaalilta. Rakastan piiraiden kuorta! Mutta kun olin maistanut pari lusikallista kuoretonta quichea tajusin, että en oikeastaan edes kaipaa taikinaa. Quiche oli kuin erityisen kermainen uunimunakas, The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Elizabeth Licata kuvailee.

Jotta piiraasta tulee täydellinen, ota se uunista juuri, kun kananmuna-kermaseos on hyytynyt. Täytteestä ei saa tulla liian hyytynyttä. Anna piiraan jäähtyä ennen tarjoilua, niin koostumus on täydellinen, Elizabeth neuvoo.

Alkuperäinen resepti on peräisin suositusta Hey Keto Mama -blogista, jossa keskitytään ketogeenisiin, vähähiilihydraattisiin ruokiin. Yhdessä piiraspalassa (kuudesosa piirakasta) on noin 353 kilokaloria ja vain 3 grammaa hiilihydraatteja. Proteiinia palassa on 17 grammaa ja rasvaa 29 grammaa, joten mistään kevyestä välipalasta ei ole kyse.

On myös syytä muistaa, että vähähiilihydraattinen ruokavalio ei sovi kaikille, etenkin jos hiilihydraatit korvaa ruokavaliossa runsaalla tyydyttyneellä rasvalla. 

Lähde: The Kitchn

***

2:48

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja