Vähähiilihydraattinen kinkkupiiras – "quiche lorraine" ilman taikinaa

quiche
Shutterstock

Tämä lähes hiilihydraatiton kinkkupiiras on kuin superkermainen uunimunakas. Resepti on mukailtu suositusta Hey Keto Mama -blogista, jossa esitellään ketogeeniseen ruokavalioon sopivia reseptejä.

Ainekset

  • 2 rkl voita
  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 8 viipaletta pekonia
  • 6 kananmunaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 100-150 g juustoa (esim. emmental)

Valmistusohje

Vähähiilihydraattinen kinkkupiiras valmistuu näin:  

  1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Sulata voi pannulla ja kuullota sipulia miedolla lämmöllä, kunnes sipulit karamellisoituvat (noin 15 minuuttia). Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli ja kuullota noin 30 sekuntia. Siirrä sipulit isoon kulhoon.
  3. Paista pannulla seuraavaksi pekonit rapean kypsiksi. Laita kypsä pekoni talouspaperilla vuoratulle lautaselle, jotta ylimääräinen rasva tarttuu paperiin.
  4. Rikot kananmunat kulhoon sipulien joukkoon. Kaada sitten joukkoon kerma ja sekoita seos tasaiseksi.
  5. Murustele pekoni seoksen joukkoon. Lisää sitten raastettu juusto ja sekoita.
  6. Kaada seos piirasvuokaan ja paista uunissa 20 minuuttia. Piiras on valmis, kun seos on hyytynyt, mutta ei liian ”kiinteää”. Anna jäähtyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Piiraan resepti on mukailtu Hey Keto Mama -blogin reseptistä. Yhdessä piiraspalassa (kuudesosa piirakasta) on noin 353 kilokaloria ja 3 grammaa hiilihydraatteja. Proteiinia palassa on 17 grammaa ja rasvaa 29 grammaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!