Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vähähiilihydraattinen kinkkupiiras – "quiche lorraine" ilman taikinaa

Shutterstock
Julkaistu 13.02.2020 09:35

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ainekset

  • 2 rkl voita
  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 8 viipaletta pekonia
  • 6 kananmunaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 100-150 g juustoa (esim. emmental)

Valmistusohje

Vähähiilihydraattinen kinkkupiiras valmistuu näin:  

  1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Sulata voi pannulla ja kuullota sipulia miedolla lämmöllä, kunnes sipulit karamellisoituvat (noin 15 minuuttia). Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli ja kuullota noin 30 sekuntia. Siirrä sipulit isoon kulhoon.
  3. Paista pannulla seuraavaksi pekonit rapean kypsiksi. Laita kypsä pekoni talouspaperilla vuoratulle lautaselle, jotta ylimääräinen rasva tarttuu paperiin.
  4. Rikot kananmunat kulhoon sipulien joukkoon. Kaada sitten joukkoon kerma ja sekoita seos tasaiseksi.
  5. Murustele pekoni seoksen joukkoon. Lisää sitten raastettu juusto ja sekoita.
  6. Kaada seos piirasvuokaan ja paista uunissa 20 minuuttia. Piiras on valmis, kun seos on hyytynyt, mutta ei liian ”kiinteää”. Anna jäähtyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Tämä lähes hiilihydraatiton kinkkupiiras on kuin superkermainen uunimunakas. Resepti on mukailtu suositusta Hey Keto Mama -blogista, jossa esitellään ketogeeniseen ruokavalioon sopivia reseptejä.

Piiraan resepti on mukailtu Hey Keto Mama -blogin reseptistä. Yhdessä piiraspalassa (kuudesosa piirakasta) on noin 353 kilokaloria ja 3 grammaa hiilihydraatteja. Proteiinia palassa on 17 grammaa ja rasvaa 29 grammaa.

Lisää aiheesta:

Hanna Sumarin raparperipaistosKuningas Charlesin kruunajaispiirakkaKetopizza – Katin ketogeeninen pizza on superherkullinen ja helppo valmistaaLampaanjuustopiiras pinaatin ja kuivattujen tomaattien keraPorkkana-fetajuustopiirakkaPiiras uusista perunoista ja juustosta
KinkkupiirakkaNopeat ja helpotLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkupiirakka
  • 13.02.202009:35
    Nopeat ja helpot

    Vähähiilihydraattinen kinkkupiiras – "quiche lorraine" ilman taikinaa

  • 15.12.201714:19
    Hellapoliisi

    Quiche Lorraine eli kinkkupiiras

  • 18.02.201300:00
    Sipulipiirakka

    Ranskalainen sipulipiiras

  • 18.02.201300:00
    Kanapiirakka

    Irlantilaiset broileripiiraset

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Pienet kinkku-juustopiiraat