Ei rasvaa tai lisäaineita – terveelliset popparit valmistuvat helposti mikrossa
Jos haluat valmistaa uskomattoman herkullisia popcorneja mahdollisimman helpolla tavalla, tämä vinkki kannattaa painaan mieleen. Et nimittäin tarvitse muuta kuin popcornjyviä ja paperipussin.
Kotitekoiset mikropopparit ovat kaupan versioita terveellisempiä, sillä niitä valmistaessa voit itse päättää, kuinka paljon rasvaa ja suolaa joukkoon laitat – vai laitatko yhtään. Ilman lisättyä rasvaa ja suolaa popcornit ovat nimittäin varsinaista terveysruokaa.
Poppareiden teko ei vie kuin muutaman minuutin
Ennen valmistusta kannattaa varmistaa, että käyttämässäsi pussissa ei ole metallisia niittejä, sillä eivät ole lainkaan hyvä yhdistelmä mikron säteilyn kanssa. Aloita valmistus laittamalla reilu puoli desia popcornjyviä paperipussiin.
Taittele pussin suu huolellisesti kiinni, jotta pussi ei pääse avautumaan valmistuksen aikana. Et siis tarvitse valmistukseen lainkaan öljyä.
Laita huolellisesti suljettu pussi pystyyn mikroaaltouuniin ja käynnistä mikro. Popcornit ovat valmiita uunin tehosta riippuen noin kahdessa ja puolessa minuutissa, mutta mikro kannattaa sammuttaa heti, kun poksahtelujen väli on hidastunut. Näin vältät sen, että popcornit pääsisivät palamaan.
Avaa pussi varovasti ja kaada popcornit isoon kulhoon. Voit maustaa valmiit popcornit oman maun mukaan erilaisten mausteiden avulla. Makua popcorneihin saat lisäämällä tässä vaiheessa joukkoon hieman öljyä tai voita, mutta jos noudatat terveellistä linjaa, rasvan voi jättää kokonaan pois. Vaihtelua popcorneihin saat lisäämällä popcornien joukkoon raastettua parmesaania.
Miltä kuulostaisi suolakaramelliset suklaapopparit? Entäpä tuliset popparit? Katso tästä vinkit ohjeet erilaisten popcornien valmistukseen.
Lähde: FoxNews
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje