Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ei rasvaa tai lisäaineita – terveelliset popparit valmistuvat helposti mikrossa

Kotitekoiset mikropopparit valmistuvat paperipussissa.
Kotitekoiset mikropopparit valmistuvat paperipussissa. Shutterstock
Julkaistu 03.02.2018 16:59

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Jos haluat valmistaa uskomattoman herkullisia popcorneja mahdollisimman helpolla tavalla, tämä vinkki kannattaa painaan mieleen. Et nimittäin tarvitse muuta kuin popcornjyviä ja paperipussin.

Kotitekoiset mikropopparit ovat kaupan versioita terveellisempiä, sillä niitä valmistaessa voit itse päättää, kuinka paljon rasvaa ja suolaa joukkoon laitat – vai laitatko yhtään. Ilman lisättyä rasvaa ja suolaa popcornit ovat nimittäin varsinaista terveysruokaa. 

Poppareiden teko ei vie kuin muutaman minuutin

Ennen valmistusta kannattaa varmistaa, että käyttämässäsi pussissa ei ole metallisia niittejä, sillä eivät ole lainkaan hyvä yhdistelmä mikron säteilyn kanssa. Aloita valmistus laittamalla reilu puoli desia popcornjyviä paperipussiin.

Taittele pussin suu huolellisesti kiinni, jotta pussi ei pääse avautumaan valmistuksen aikana. Et siis tarvitse valmistukseen lainkaan öljyä.  

Laita huolellisesti suljettu pussi pystyyn mikroaaltouuniin ja käynnistä mikro. Popcornit ovat valmiita uunin tehosta riippuen noin kahdessa ja puolessa minuutissa, mutta mikro kannattaa sammuttaa heti, kun poksahtelujen väli on hidastunut. Näin vältät sen, että popcornit pääsisivät palamaan.

popcorn
Varo vaan, näihin herkkuihin saatat jäädä helposti koukkuun.Shutterstock

Avaa pussi varovasti ja kaada popcornit isoon kulhoon. Voit maustaa valmiit popcornit oman maun mukaan erilaisten mausteiden avulla. Makua popcorneihin saat lisäämällä tässä vaiheessa joukkoon hieman öljyä tai voita, mutta jos noudatat terveellistä linjaa, rasvan voi jättää kokonaan pois. Vaihtelua popcorneihin saat lisäämällä popcornien joukkoon raastettua parmesaania.

Miltä kuulostaisi suolakaramelliset suklaapopparit? Entäpä tuliset popparit? Katso tästä vinkit ohjeet erilaisten popcornien valmistukseen. 

Lähde: FoxNews

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Ruotsalaiskemisti kertoo, miten popcornit pitäisi oikeasti valmistaaKokit paljastavat, miten halvoistakin pakasteranskalaisista saa oikeasti älyttömän hyviä – älä vain jätä puolikasta pussillista pakastimeenJulissa paljastaa kekseliään vinkkinsä: Näin saat lisättyä poppareihin voita ilman ärsyttäviä haittapuoliaHuippukokin helppoa popcorntemppua on kokeiltava: Nerokas tapa valmistaa popparit, eivätkä ne pala!Täydellisten kattilapoppareiden salaisuus – näin saat voin levittymään tasaisesti popcorneihinÄlä sorru mikropoppareihin! Tässä paras tapa valmistaa täydelliset popcornit kotona
Nopeat ja helpotMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Nopeat ja helpot
  • 19.6.10:01
    Ruoka

    "Taivaalliselta" maistuva toast skagen valmistuu helposti Harri Syrjäsen ohjeella

  • 25.12.202412:03
    Ruoka

    Harri Syrjäsen reseptissä "Suomen suosituimmat raaka-aineet" – hyödynnä kinkun jämät helppoon pastaan

  • 26.10.202410:33
    Ruoka

    Helppo resepti: "Taivaallinen" toast skagen valmistuu käden käänteessä

  • 21.06.202412:31
    Ruoka

    "Taivaalliselta" maistuva toast skagen valmistuu helposti – nappaa Harri Syrjäsen ohje!

  • 25.12.202314:04
    Ruoka

    Hyödynnä kinkunjämät helppoon pastaan – Harri Syrjäsen reseptissä on hittipizzan makumaailma: "Suomen suosituimmat raaka-aineet"