Ei pelkkä aamiaistuote! Näin hurjan määrän suomalaiset ostavat pekonia päivittäin
Pekoni on kuulunut suomalaisten ruokapöytiin jo 40 vuoden ajan, eikä suosio näytä hiipumisen merkkejä.
Kun HK aloitti Amerikan Pekonin valmistuksen vuonna 1978, pekonia syötiin pääasiassa aamiaisella. Vuosien saatossa on kuitenkin ehtinyt tapahtua paljon. Nykyisin pekonia pidetään monipuolisena raaka-aineena, jota käytetään laajasti niin ruoanlaitossa kuin leivonnassa.
Pekonipaketteja myydään miljoonia vuodessa
Pekoni on pitänyt pintansa suomalaisten lautasilla, mutta mistä suuri suosio oikein johtuu?
– Pekoni maistuu, tuntuu ja kuuluu. Ihmiset pitävät sen rapeudesta. Pekonissa yhdistyvät loistavasti suolainen, makea ja hapan. Sitten siinä on myös rasvaa, kertoo pekonin tuotekehityksetä HKScanilla vastaava Tapio Hannula kertoo.
Oletko jo kokeillut pekonilla täytettyjä avokadoja tai pekoniviikunoita?
Pekonin suosiosta kertovat hyvin sen myyntiluvut. Vuositasolla pelkästään HK Amerikan Pekonia ostetaan huikeat 7,3 miljoonaa pakettia.
Tämä tarkoittaa sitä, että joka päivä noin 20 000 suomalaisen kauppakassiin sujahtaa pekonipaketti.
Lähde: HK
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan