Ei enää koskaan kuivaa broileria! Yksi ainesosa muuttaa käsityksesi vartaiden grillaamisesta

Kari Aihinen ja Matinkylän kana 7:58 Kari Aihinen ja Matinkylän kana

Jogurttimarinointi tekee ihmeitä grillattaville broilerivartaille. 

Poimi videolta talteen Kari Aihisen broileriresepti. 

Jos kuiva on ensimmäinen adjektiivi, joka sinulle tulee mieleen sanoista grilli ja broileri, tämä vinkki on juuri sinua varten! Et tarvitse kuin yhden ainesosan muuttamaan broilerivartaasi mehukkaaksi ruoaksi, joka vie kielen taatusti mennessään. Ja tämä ainesosa on jogurtti.

Jogurtti pitää kanan mehukkaana ja auttaa mausteita tarttumaan lihan pintaan paremmin. Tässä reseptissä mausteina käytetään savupaprikaa ja rosmariinia, mutta voit halutessasi käyttää myös omia lempimausteitasi.

MUISTA: Jos käytät grillauksessa puutikkuja, muista liottaa niitä vedessä noin puolen tunnin ajan. Et taatusti halua, että hyvä kanavartaasi menee pilalle syttyneiden puutikkujen vuoksi.

Jogurttimarinoidut broilerin vartaat

3,5 dl maustamatonta (kreikkalaista) jogurttia
½ sitruunan mehu
1,5 rkl savupaprikaa
1,5 rkl rosmariinia
1,5 rkl valkosipulijauhetta
n. 1 kg luutonta ja nahatonta broileria koipireittä  paloiksi leikattuna

Sekoita kulhossa keskenään jogurtti, sitruunanmehu, 1 ¼ teelusikallista savupaprikaa, teelusikallinen suolaa, rosmariini ja valkosipulijauhe. Lisää kulhoon paloiteltu broileri ja sekoita niin, että broileri peittyy kokonaan. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunnin ajan tai yön yli.

Pyyhi ylimääräinen marinadi pois ja pujota broilerinpalat vartaisiin. Ripottele päälle loppu savupaprika ja ¼ teelusikallista suolaa.

Grillaa keskilämmöllä noin 12–15 minuutin ajan, kunnes vartaat ovat kypsiä. Käännä grillauksen puolivälissä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!