Ei enää koskaan kuivaa broileria! Yksi ainesosa muuttaa käsityksesi vartaiden grillaamisesta
Jogurttimarinointi tekee ihmeitä grillattaville broilerivartaille.
Poimi videolta talteen Kari Aihisen broileriresepti.
Jos kuiva on ensimmäinen adjektiivi, joka sinulle tulee mieleen sanoista grilli ja broileri, tämä vinkki on juuri sinua varten! Et tarvitse kuin yhden ainesosan muuttamaan broilerivartaasi mehukkaaksi ruoaksi, joka vie kielen taatusti mennessään. Ja tämä ainesosa on jogurtti.
Jogurtti pitää kanan mehukkaana ja auttaa mausteita tarttumaan lihan pintaan paremmin. Tässä reseptissä mausteina käytetään savupaprikaa ja rosmariinia, mutta voit halutessasi käyttää myös omia lempimausteitasi.
MUISTA: Jos käytät grillauksessa puutikkuja, muista liottaa niitä vedessä noin puolen tunnin ajan. Et taatusti halua, että hyvä kanavartaasi menee pilalle syttyneiden puutikkujen vuoksi.
Jogurttimarinoidut broilerin vartaat
3,5 dl maustamatonta (kreikkalaista) jogurttia
½ sitruunan mehu
1,5 rkl savupaprikaa
1,5 rkl rosmariinia
1,5 rkl valkosipulijauhetta
n. 1 kg luutonta ja nahatonta broileria koipireittä paloiksi leikattuna
Sekoita kulhossa keskenään jogurtti, sitruunanmehu, 1 ¼ teelusikallista savupaprikaa, teelusikallinen suolaa, rosmariini ja valkosipulijauhe. Lisää kulhoon paloiteltu broileri ja sekoita niin, että broileri peittyy kokonaan. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunnin ajan tai yön yli.
Pyyhi ylimääräinen marinadi pois ja pujota broilerinpalat vartaisiin. Ripottele päälle loppu savupaprika ja ¼ teelusikallista suolaa.
Grillaa keskilämmöllä noin 12–15 minuutin ajan, kunnes vartaat ovat kypsiä. Käännä grillauksen puolivälissä.
Lähteet: TheKitchn, Cookincanuck
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka