Ehkäise banaanin tummuminen – nerokkaalla niksillä pidempi säilyvyys!
Banaanikakku on oiva vaihtoehto käyttää ylikypsät, jo tummentuneet banaanit. Mutta tiesitkö, että yksinkertaisella kikalla voit myös hidastaa banaanien tummumista?
Banaanien tummenemista hidastava niksi perustuu etyleeniin, hedelmästä luonnostaan vapautuvaan kaasuun, joka edistää banaanin kypsymistä.
Muista myös!
Banaanit voi myös pakastaa, jos olet tullut ostaneeksi liian ison tertun kotiin ja hedelmät uhkaavat mennä pahaksi.
Etyleeniä tuottaa etenkin banaanitertun juuri, joten vapautuminen hidastuu, kun banaanitertun juuren peittää muovikelmulla. Kääräise siis pala kelmua banaanien juureen, niin hedelmät pysyvät käyttökelpoisina pidempään. Yksinkertaista ja toimivaa!
Lähde: Huffington Post
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti