Ehkäise banaanin tummuminen – nerokkaalla niksillä pidempi säilyvyys!

banaanit
Shutterstock

Banaanikakku on oiva vaihtoehto käyttää ylikypsät, jo tummentuneet banaanit. Mutta tiesitkö, että yksinkertaisella kikalla voit myös hidastaa banaanien tummumista?

Banaanien tummenemista hidastava niksi perustuu etyleeniin, hedelmästä luonnostaan vapautuvaan kaasuun, joka edistää banaanin kypsymistä.

Muista myös!

Banaanit voi myös pakastaa, jos olet tullut ostaneeksi liian ison tertun kotiin ja hedelmät uhkaavat mennä pahaksi.

Etyleeniä tuottaa etenkin banaanitertun juuri, joten vapautuminen hidastuu, kun banaanitertun juuren peittää muovikelmulla. Kääräise siis pala kelmua banaanien juureen, niin hedelmät pysyvät käyttökelpoisina pidempään. Yksinkertaista ja toimivaa!


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.