Totuus tummuneista banaaneista: Tästä syystä niitä kannattaisi syödä
Banaanit saapuvat kauppoihin usein raakoina, mutta milloin ne ovat parhaimmillaan?
Toiset haluavat nauttia banaaninsa kauniin keltaisina, joillekin parasta herkkua on ruskean pilkullinen ylikypsä banaani. Myös vihertäville banaaneille löytyy oma kannattajakuntansa.
Banaanit poimitaan raakoina, ja ne jatkavat kypsymistä vielä kaupassa ja jopa keittiön pöydällä. Banaanien kypsymistä voi tehostaa laittamalla ne samaan paperipussiin omenalohkojen kanssa.
Harva on kuitenkaan tullut ajatelleeksi, että banaanin kypsyysaste vaikuttaa maun lisäksi myös hedelmän ravintoarvoihin.
Banaanin kypsyessä hedelmälihan tärkkelys pilkkoutuu sokereiksi, jolloin hedelmäliha pehmenee ja makeutuu. Kypsä banaani nostaa siis tehokkaammin verensokeria kuin vihreä banaani. Banaanien kypsyminen nostaa myös niiden antioksidanttipitoisuutta.
Mitä kypsempi banaani, sitä parempaa se tekee kehon immuunijärjestelmälle. Ruskeapilkullinen hieman ylikypsä banaani tehostaa immuunijärjestelmää jopa kahdeksankertaisesti vihreään banaaniin verrattuna.
Kypsä banaani on myös ruoansulatuksen kannalta parempi valinta.
Lähde: 1 million health tips
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti