Totuus tummuneista banaaneista: Tästä syystä niitä kannattaisi syödä

banaani shutterstock
Banaanin kypsyessä sen sisältämä tärkkelys muuttuu sokereiksi. Shutterstock

Banaanit saapuvat kauppoihin usein raakoina, mutta milloin ne ovat parhaimmillaan?

Toiset haluavat nauttia banaaninsa kauniin keltaisina, joillekin parasta herkkua on ruskean pilkullinen ylikypsä banaani. Myös vihertäville banaaneille löytyy oma kannattajakuntansa.

Banaanit poimitaan raakoina, ja ne jatkavat kypsymistä vielä kaupassa ja jopa keittiön pöydällä. Banaanien kypsymistä voi tehostaa laittamalla ne samaan paperipussiin omenalohkojen kanssa.

Harva on kuitenkaan tullut ajatelleeksi, että banaanin kypsyysaste vaikuttaa maun lisäksi myös hedelmän ravintoarvoihin.

Banaanin kypsyessä hedelmälihan tärkkelys pilkkoutuu sokereiksi, jolloin hedelmäliha pehmenee ja makeutuu. Kypsä banaani nostaa siis tehokkaammin verensokeria kuin vihreä banaani. Banaanien kypsyminen nostaa myös niiden antioksidanttipitoisuutta.

Mitä kypsempi banaani, sitä parempaa se tekee kehon immuunijärjestelmälle. Ruskeapilkullinen hieman ylikypsä banaani tehostaa immuunijärjestelmää jopa kahdeksankertaisesti vihreään banaaniin verrattuna.

Kypsä banaani on myös ruoansulatuksen kannalta parempi valinta.

***

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja