Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Totuus tummuneista banaaneista: Tästä syystä niitä kannattaisi syödä

Banaanin kypsyessä sen sisältämä tärkkelys muuttuu sokereiksi.
Banaanin kypsyessä sen sisältämä tärkkelys muuttuu sokereiksi.Shutterstock
Julkaistu 15.05.2017 14:15

MTV LIFESTYLE

Banaanit saapuvat kauppoihin usein raakoina, mutta milloin ne ovat parhaimmillaan?

Toiset haluavat nauttia banaaninsa kauniin keltaisina, joillekin parasta herkkua on ruskean pilkullinen ylikypsä banaani. Myös vihertäville banaaneille löytyy oma kannattajakuntansa.

Banaanit poimitaan raakoina, ja ne jatkavat kypsymistä vielä kaupassa ja jopa keittiön pöydällä. Banaanien kypsymistä voi tehostaa laittamalla ne samaan paperipussiin omenalohkojen kanssa.

Harva on kuitenkaan tullut ajatelleeksi, että banaanin kypsyysaste vaikuttaa maun lisäksi myös hedelmän ravintoarvoihin.

Banaanin kypsyessä hedelmälihan tärkkelys pilkkoutuu sokereiksi, jolloin hedelmäliha pehmenee ja makeutuu. Kypsä banaani nostaa siis tehokkaammin verensokeria kuin vihreä banaani. Banaanien kypsyminen nostaa myös niiden antioksidanttipitoisuutta.

Mitä kypsempi banaani, sitä parempaa se tekee kehon immuunijärjestelmälle. Ruskeapilkullinen hieman ylikypsä banaani tehostaa immuunijärjestelmää jopa kahdeksankertaisesti vihreään banaaniin verrattuna.

Kypsä banaani on myös ruoansulatuksen kannalta parempi valinta.

Lähde: 1 million health tips

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Ostitko raakoja banaaneja? Helppo kikka kypsentää ne minuuteissa – sopii täydellisesti leivontaanNettihitiksi noussut kuva banaanin kypsyysasteista jakaa mielipiteitä – milloin hedelmä on mielestäsi parhaimmillaan? Vähäkalorinen superherkku, jota kannattaa nyt ostaa kaupasta – suojaa myös sairauksiltaÄlä vaan heitä tummuneita banaaneja pois – tässä syyEhkäise banaanin tummuminen – nerokkaalla niksillä pidempi säilyvyys!Usko tai älä: Myös banaaninkuoret voi syödä – hämmästyttävät terveysvaikutukset
BanaanitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Banaanit
  • 16.7.14:24
    Huumeet

    Banaanilähetyksistä löydetty kokaiinia Tanskassa

  • 10.12.202406:45
    Ruokahävikki

    Säälitkö kaupan sinkkubanaaneja? Et ole ainoa

  • 07.12.202414:20
    Mielenterveys

    Miksi joku pelkää banaaneja?

  • 22.11.202408:38
    Taide

    Seinään teipattu banaani myytiin viidellä miljoonalla – pikkuraha ostajalle

  • 20.07.202115:02
    Pizza

    Tässäkö seuraava hittipizza? Outoa yhdistelmää hehkutetaan: "Kuin kinkku ja ananas"