Ethän heitä banaaninkuoria roskiin? Liisa vinkkaa yllättävän käyttötavan
Banaaninkuorista voi valmistaa todella helposti monikäyttöistä siirappia.
Kun olet syönyt banaanin, mitä teet hedelmän kuorille?
Ainakin useimmat meistä nakkaavat banaanin, kuten muidenkin hedelmien kuoret biojätteeseen – mitäpä muutakaan niillä enää tekisi?
Bar Bardemin pääbaarimestari Liisa Lindroos vinkkaa kuitenkin tekemään toisin. Banaanin, omenan, appelsiinin ja esimerkiksi päärynän kuorista voi nimittäin todella helposti uuttaa siirappia. Tarvitset ainoastaan hedelmän kuoria ja sokeria, eikä valmistus vaadi edes keittelyä, sillä siirappi valmistuu kuin itsekseen jääkaapissa.
Tätä siirappia voi hyödyntää esimerkiksi drinkkien valmistamisessa, leivonnassa, tai maustaa siirapilla vaikkapa iltapäiväkahvinsa.
Hedelmän hyödyntäminen kokonaan ei ole pelkästään ekologista vaan myös taloudellisesti järkevää.
Katso yllä olevalta videolta, miten helposti siirappi valmistuu.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti