Uskomaton niksi pitää banaanit tuoreina pidempään – helppo toteuttaa

banaani (1)
Banaanit tummuvat usein ikävän nopeasti.

Jos banaanit tuntuvat tummuvan nopeasti, kannattaa ottaa käyttöön helppo kikka, joka hidastaa ikävää reaktiota.

Banaanien kannoista ja kärjistä vapautuu etyleeni-kaasua, joka edesauttaa hedelmän mätänemistä. Tätä reaktiota voi kuitenkin hidastaa yllättävällä niksillä.

Ota avuksi tuorekelmu

Kun banaanien kannat käärii tuorekelmuun, säilyvät banaanit pidempään, sillä kelmu vaikeuttaa etyleeni-kaasun leviämistä – ja hidastaa samalla sen vaikutusta banaaniin. Helpolla niksillä banaanit säilyvät keltaisina tavallista pidempään.

Katso videolta, kuinka kelmu kannattaa kääriä banaanien kantojen ympärille!

Lähde: YouTube

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.