Uskomaton niksi pitää banaanit tuoreina pidempään – helppo toteuttaa
Julkaistu
Jos banaanit tuntuvat tummuvan nopeasti, kannattaa ottaa käyttöön helppo kikka, joka hidastaa ikävää reaktiota.
Banaanien kannoista ja kärjistä vapautuu etyleeni-kaasua, joka edesauttaa hedelmän mätänemistä. Tätä reaktiota voi kuitenkin hidastaa yllättävällä niksillä.
Ota avuksi tuorekelmu
Kun banaanien kannat käärii tuorekelmuun, säilyvät banaanit pidempään, sillä kelmu vaikeuttaa etyleeni-kaasun leviämistä – ja hidastaa samalla sen vaikutusta banaaniin. Helpolla niksillä banaanit säilyvät keltaisina tavallista pidempään.
Katso videolta, kuinka kelmu kannattaa kääriä banaanien kantojen ympärille!
Lähde: YouTube
Aiheeseen liittyvää:
Lue myös:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta