Äärimmäisen helppo hittivinkki pitää avokadon puolikkaan tuoreena ja estää ruskistumista – katso vaikka!
Jos käytät avokadosta vain puolet kerrallaan, voi toisen puolen säilöminen tuottaa päänvaivaa.
Estääkö vesi avokadoa tummumasta? Testasimme somea kohauttaneen niksin yllä olevalla videolla!
Hedelmän leikattu pinta tummuu helposti ja saa sen näyttämään pilaantuneelta. Tummuminen on kuitenkin luonnollinen reaktio hapettumisesta.
Vaikka avokadon tummunut hedelmäliha voi olla ulkonäöltään luotaantyöntävä, sitä ei kannata heittää pois. Avokado on väristään huolimatta vielä täysin syötävää, vaikka maku saattaa hiukan kitkeröityä.
Ruokaan keskittynyt uutissivusto Delish kirjoitti TikTokissa löytyneestä niksistä, joka estää avokadon ruskistumisen ja pitää hedelmän kauniin vihreänä. Vinkki on äärimmäisen yksinkertainen ja tarvitset siihen vain kypsän avokadon puolikkaan mentävän astian, jossa on vettä.
Katso videolta, kuinka niksi toimi käytännössä!
Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut