Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Äärimmäisen helppo hittivinkki pitää avokadon puolikkaan tuoreena ja estää ruskistumista – katso vaikka!

1:06Estääkö vesi avokadoa tummumasta? Testasimme somea kohauttaneen niksin yllä olevalla videolla!
Julkaistu 23.07.2020 07:05
Toimittajan kuva
Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Jos käytät avokadosta vain puolet kerrallaan, voi toisen puolen säilöminen tuottaa päänvaivaa.

Estääkö vesi avokadoa tummumasta? Testasimme somea kohauttaneen niksin yllä olevalla videolla!

Hedelmän leikattu pinta tummuu helposti ja saa sen näyttämään pilaantuneelta. Tummuminen on kuitenkin luonnollinen reaktio hapettumisesta.

Vaikka avokadon tummunut hedelmäliha voi olla ulkonäöltään luotaantyöntävä, sitä ei kannata heittää pois. Avokado on väristään huolimatta vielä täysin syötävää, vaikka maku saattaa hiukan kitkeröityä.

Ruokaan keskittynyt uutissivusto Delish kirjoitti TikTokissa löytyneestä niksistä, joka estää avokadon ruskistumisen ja pitää hedelmän kauniin vihreänä. Vinkki on äärimmäisen yksinkertainen ja tarvitset siihen vain kypsän avokadon puolikkaan mentävän astian, jossa on vettä.

Katso videolta, kuinka niksi toimi käytännössä!

Lue myös: Näin saat avokadon kestämään syömäkelpoisena jopa puoli vuotta – kokeilemisen arvoinen niksi ratkaisee turhauttavan ongelman

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Delish ja TikTok

Lisää aiheesta:

Jäikö viiniä yli? Kätevällä kikalla hyödynnät viimeisetkin lirut Älä ikinä puristele avokadoja kaupassa! Samuli kertoo, miksi yleinen neuvo joutaa romukoppaan: "Vasta avatessa huomaa..."Avokadon käsittelyyn liittyvä moka, johon moni sortuu tietämättään – tätä et ole tullut edes ajatelleeksi! Näin saat avokadon kestämään syömäkelpoisena jopa puoli vuotta – kokeilemisen arvoinen niksi ratkaisee turhauttavan ongelmanTiedätkö, kannattaako tummunut avokado syödä vai jättää syömättä?Tiesitkö, että avokado tulisi aina pestä ennen leikkaamista?
RuokaNiksitAvokadoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen16:45
    Leivonta

    Lettuohje, jonka kaikki haluavat: Mäkisen mummon prätsykät hurmaavat

  • Eilen08:52
    Linnut

    Kaunis Astoria on vaarassa jäädä ikisinkuksi – ei siedä rottia

  • 23.11.17:25
    Huomenta Suomi

    Jäikö tortillalettuja yli? Tinsku vinkkaa käyttötavan, jota et ehkä ole hoksannut

  • 23.11.15:30
    Syömishäiriöt

    Mitä tehdä, kun ruokahalu muuttuu ruokahälyksi?

  • 22.11.18:01
    Liha

    Loistava liharuoka on suosittu vuodesta toiseen – milloin söit viimeksi?