Kevät on silakan, tärkeimmän saaliskalamme sesonkiaikaa. Perinteisten silakkapihvien lisäksi silakka on erinomainen raaka-aine myös eksoottisempien ruokien, kuten sushin valmistukseen.
Makujen Aamu -ohjelmassa kokattiin aasialaistyylistä vihreää salaattia. Poimi talteen loistava resepti!
Maukas ja monipuolinen silakka on aina kuulunut suomalaiseen ruokapöytään, mutta sen kulutus on viimeisten vuosikymmenten aikana vähentynyt selvästi, vaikka kotimaisen kalan kokonaiskysyntä on puolestaan kasvussa. Asiantuntijat suosittelevat nauttimaan silakkaa paitsi sen monikäyttöisyyden ja edullisuuden, myös sen terveellisyyden vuoksi.
Silakassa on enemmän sydämelle tärkeitä omega-3-rasvahappoja kuin monessa muussa kalassa. Tämän lisäksi silakassa on runsaasti D-vitamiinia, jonka saanti on etenkin meille suomalaisille tärkeää.
Ja toisin kuin moni luulee, silakka on todella monipuolinen kala, joka sopii yllättävän moneen ruokaan, kuten näihin susheihin.
Silakkasushi – makirullat silakasta
4 dl sushi-tai puuroriisiä5 dl vettä3 rkl riisiviinietikkaa2,5 rkl sokeria2 tl suolaa200 g marinoituja nahattomia silakkafileitä4-5 kpl nori-leväarkkeja0,5 kurkkuapaprikaawasabi-tahnaatarjoiluun soijakastiketta
