Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Edullista ja terveellistä! Suomalainen kala taipuu myös trendiherkuksi – poimi talteen itämainen resepti!

8:11"Sushi salada"–vihreäsalaatti japanilaisittain&soijavinegrette
Julkaistu 15.04.2018 16:58

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Kevät on silakan, tärkeimmän saaliskalamme sesonkiaikaa. Perinteisten silakkapihvien lisäksi silakka on erinomainen raaka-aine myös eksoottisempien ruokien, kuten sushin valmistukseen. 

Makujen Aamu -ohjelmassa kokattiin aasialaistyylistä vihreää salaattia. Poimi talteen loistava resepti! 

Maukas ja monipuolinen silakka on aina kuulunut suomalaiseen ruokapöytään, mutta sen kulutus on viimeisten vuosikymmenten aikana vähentynyt selvästi, vaikka kotimaisen kalan kokonaiskysyntä on puolestaan kasvussa. Asiantuntijat suosittelevat nauttimaan silakkaa paitsi sen monikäyttöisyyden ja edullisuuden, myös sen terveellisyyden vuoksi.

LUE MYÖS: "Jostain syystä käyttö on lähes unohtunut" – miksi suomalaiset eivät enää syö tätä edullista herkkua?

Silakassa on enemmän sydämelle tärkeitä omega-3-rasvahappoja kuin monessa muussa kalassa. Tämän lisäksi silakassa on runsaasti D-vitamiinia, jonka saanti on etenkin meille suomalaisille tärkeää. 

Ja toisin kuin moni luulee, silakka on todella monipuolinen kala, joka sopii yllättävän moneen ruokaan, kuten näihin susheihin. 

Silakkasushi – makirullat silakasta

4 dl sushi-tai puuroriisiä
5 dl vettä
3 rkl riisiviinietikkaa
2,5 rkl sokeria
2 tl suolaa

200 g marinoituja nahattomia silakkafileitä
4-5 kpl nori-leväarkkeja
0,5 kurkkua
paprikaa
wasabi-tahnaa
tarjoiluun soijakastiketta

Silakkafileiden marinointi: Sekoita 2 desiä vettä, 1 desiä etikkaa ja 2 teelusikallista suolaa, kunnes suola liukenee. Laita nahattomat silakkafileet liemeen. Peitä astia kelmulla ja laita se jääkaappiin 2–4 tunniksi marinoitumaan.

Huuhtele riisiä juoksevassa vedessä niin kauan, että vesi on täysin kirkasta. Laita riisi kylmään veteen ja anna seistä noin 10 minuuttia. Huuhtele riisi ja laita se kattilaan kylmän veden kanssa. Anna riisin kiehua kunnes kaikki vesi on imeytynyt. Anna riisin seistä kattilassa kannan alla noin 10 minuuttia. Sekoita suola, sokeri ja riisiviinietikka. Levitä riisi pellille tai tarjottimelle leivinpaperin päälle ja pirskota riisiviinietikkaseos riisin päälle.

sushirulla silakka

Levitä työpöydälle bambusta valmistettu sushimatto. Aseta nori-leväarkki matolle. Kostuta kädet vedellä ja painele noin puolen sentin kerros jäähtynyttä sushiriisiä leväarkille siten, että kumpaankin päähän jää noin 2 sentin levyinen reuna leväarkkia näkyviin.

Sipaise keskelle levyä poikittain wasabitahnaa. Levitä wasabin päälle silakkafileet ja pitkä kurkkuviipale. Tuo täytettä kevyesti sormillasi ja taita bambumattoa apuna käyttäen leväarkin ilman täytettä olevat päät vastakkain ja muotoile sushi edelleen bambumattoa apuna käyttäen tiukaksi rullaksi.

Tee valmiiksi kaikki rullat ja leikkaa ne parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Voit sipaista wasabitahnaa myös koristeeksi.

VINKKI: Makirullien täytteenä voit käyttää myös kylmäsavustettua silakkaa, paprikaa, maustamatonta tuorejuustoa ja rucolaa.

Lähde: ProKala

Lisää aiheesta:

Testaa nopea ja helppo kirjolohiruoka: "Kiireisen arjen pelastus"Näin valmistat juhlallisen kala-aterian: "Resepti on niin helppo, että onnistuu jokaiselta"Päivitetty perinneruoka! Näin silakkapihvit kannattaa tehdäMoni on unohtanut täysin tämän mahtavan suomalaisen perinneruoan: "Kannattaa päivittää käsitykset tälle vuosikymmenelle"Syödäänkö teillä uunilohta? Täältä tulee edullinen ja proteiinipitoinen haastaja: "Ei tarvitse miettiä ruotojen poistamista"Alkuvuoden suosituin kalaresepti on helppoa ja nopeaa uuniruokaa – eikä se ole uunilohi!
SushiKalaMakuja
Suomalainen kala sopii myös sushirullien täytteeksi.Pro Kala

Tuoreimmat aiheesta

Sushi
  • 14.10.17:22
    Ruoka

    Sushiakin suositumpaa! Japanin omaa "karjalanpiirakkaa" saa Suomestakin

  • 23.3.17:31
    Ruoka

    Sushiautomaatit rantautuvat Suomeen – tästä on kyse

  • 18.3.14:47
    Ravintolat

    Helsinkiläinen sushiravintola suljettiin – törkyisessä kunnossa, runsaasti eläviä ja kuolleita torakoita

  • 10.3.13:02
    Ruoka

    Sushikokki kertoo, mikä markettisushissa mättää – "Aika kaukana siitä, mitä sen kuuluisi olla"

  • 16.10.202409:09
    Ruoka

    Hiilaritonta sushia! Ennennäkemätön suomalaiskeksintö palkittiin maailman parhaana