Edullinen ruoka taltuttaa krapulan ja tehostaa aineenvaihduntaa

Suomalaisille tuttuakin tutummasta ruoasta, kurkusta, voi olla apua monenlaiseen vaivaan.

Kurkusta on moneksi, sillä se voi muun muassa nopeuttaa ruoansulatusta ja helpottaa myös krapulaa. Tämän takia kurkkua kannattaa syödä:

Kurkku on oiva nesteyttäjä

Useilla ihmisillä veden juominen saattaa kiireessä unohtua. Kurkku onkin tästä syystä hyvä välipala, sillä siitä saa runsaasti nesteitä ja myös nälkä pysyy pidempää loitolla. Tässä terveyspommissa on yli 90 prosenttia vettä.

Kurkku helpottaa sisäistä ja ulkoista poltetta

Kesällä ihmiset saattavat unohtaa käyttää tarpeeksi aurinkorasvaa ja täten myös iho saattaa hieman palaa. Kurkunviipaleet auttavat lievittämään liiallisesta auringon nauttimisesta johtuvaa kivun tunnetta. Tämä vihreä tehopakkaus auttaa myös lieventämään närästystä.

Kurkku poistaa kehosta myrkkyjä

Kurkun sisältämät nesteet auttavat poistamaan kehostasi myrkyllisiä toksiineja.

Kurkusta saa runsaasti vitamiineja

Salaateissa runsaasti hyödynnetty kurkku sisältää lähestulkoon kaikkia tärkeimpiä vitamiineja, joita ihmiset tarvitsevat päivittäin. Tämä vihreä raaka-aine sisältää A, B ja C-vitamiinia, jotka tehostavat vastustuskykyä ja pitävät mielen virkeänä.

Kurkku tehostaa aineenvaihduntaa sekä painonpudotusta

Vähäkalorinen ja runsaasti nesteitä sisältävä kurkku toimii huikeana välipalana painonpudotuksesta haaveileville. Kurkkua kannattaa hyödyntää esimerkiksi salaateissa ja keitoissa. Voit nautiskella sitä myös välipalana esimerkiksi jogurttidipin kera. Kurkun avulla saa apua myös ummetuksekseen.

Kurkku taltuttaa pahanhajuisen hengityksen

Haiseeko hengityksesi? Kurkulla voit myös taltuttaa pahanhajuisen hengityksen! Aseta kurkkuviipale kielen alle 30 sekunniksi ja paha haju on poissa.

Kurkun syöminen selättää krapulan

Juhlinnan jälkeisen aamusta selviää paremmin, jos syö hieman kurkkua ennen nukkumaan menoa. Kurkun sisältämä B-vitamiini sekä sokerit palauttavat kehon nopeammin normaalimpaan tilaan ja helpottavat muun muassa päänsärkyä.

Lähde: Fitnea

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja