Hyviä uutisia suolakurkun ystäville! Tämä herkku on nimittäin terveellisempää kuin uskotkaan
Tiedätkö mitä yhteistä on suolakurkulla, hapankaalilla ja viinillä? Nämä kaikki herkut on nimittäin valmistettu käymisteitse, eli fermantoimalla. Tämän valmistusmenetelmän ansiosta näillä elintarvikkeilla on huomattavia terveysominaisuuksia.
Ympäri maailmaa ihmiset ovat nauttineet käymisteitse valmistettuja elintarvikkeita vuosituhansien ajan. Koreassa syödään kiinankaalista valmistettua kimchiä, Saksassa taas hapankaalia. Vaikka tämä valmistusmenetelmä onkin todella vanha keksintö, viime aikoina se on noussut uudestaan muotiin monien huippukokkien ansiosta.
Hyvät ominaisuudet eivät rajoitu ainoastaan makuun, vaan ne ovat myös yllättävän terveellisiä.
Jopa lääkevalmisteita tehokkaampaa
Suolakurkku on yksi hyvä esimerkki meille arkipäiväisestä, mutta hyvää tekevästä elintarvikkeesta, sillä tutkimuksien mukaan suolakurkun syöminen vahvistaa tehokkaasti vastustuskykyä.
Ruoansulatuksen kannalta tämä tuote on erityisen hyvä, sillä fermentoidut ruoat tukevat suoliston bakteerikannan toimintaa. Nämä ruoat sisältävät maitohappovalmisteita monipuolisemmin hyödyllisiä bakteereita ja tukevat näin ollen tehokkaasti ruoansulatusta.


