Tavoitteena litteä vatsa? Näillä ruoilla nopeutat aineenvaihduntaasi
Jos turvotus vaivaa ja tavoitteena on entistä litteämpi vatsa, kannattaa suosia tiettyjä ruokia.
Poimi Prevention-sivuston vinkit siihen, mitä ruoka-aineita kannattaa suosia, mikäli tavoitteena on laihtuminen tai turvotuksen selättäminen.
Piparminttu
Turvotuksen karkottamisessa apuna kannattaa käyttää tuotteita, jotka sisältävät piparminttua. Raikas yrtti rauhoittaa ruoansulatusta ja vähentää siten myös turvotusta sekä ikävää tunnetta vatsassa.
Kaurahiutaleet
Kaura on erityisen kuitupitoista herkkua, joka tekee hyvää eritoten suoliston toiminnalle, ja siksi sen suosiminen kannattaa, mikäli tavoitteena on saavuttaa entistä litteämpi vatsa. Jos aika ei tunnu riittävän perinteisen kaurapuuron valmistamiseen, saa vastaavia terveyshyötyjä myös pikapuurosta, joka valmistuu helposti vaikkapa vedenkeittimessä kuumennetulla vedellä.
Persilja
Jos kehoon on kertynyt tavallista enemmän, muuttuu olo turvonneeksi. Persilja on luonnollinen diureetti, ja voi siksi auttaa pääsemään eroon turvotuksesta. Persilja sisältää lisäksi K-vitamiinia sekä immuunipuolustusta vahvistavaa C-vitamiinia.
Fenkoli
Fenkoli vauhdittaa tunnetusti ruoansulatusta ja vähentää turvotusta. Lakritsinmakuista fenkolia voi nauttia vaikkapa teen muodossa, mikäli haaveilee entistä litteämmästä vatsasta.
Banaani
Runsassuolaisen ruoan nauttiminen tunnetusi turvottaa. Turvotusta voi kuitenkin helpottaa nauttimalla banaania. Tutun hedelmän sisältämä kalium helpottaa kehon luontaisia prosesseja nopeuttaen muun muassa ylimääräisen nesteen poistumista kehosta.
Vesi
Turvotus johtuu usein siitä, että nestettä on kerääntynyt kehoon enemmän kuin olisi tarpeen. Tästä huolimatta yksi avain kevyempään oloon ja entistä litteämmän vatsan saavuttamiseen on nimenomaan vesi. Jos kehoa ei ravita riittävästi vedellä, ei aineenvaihdunta toimi toivotulla tavalla, ja turvotus voi muodostua ongelmaksi.
Lähde: Prevention
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka