Tavoitteena litteä vatsa? Näillä ruoilla nopeutat aineenvaihduntaasi

Piparminttu tekee hyvää ruoansulatukselle. Colourbox.com

Jos turvotus vaivaa ja tavoitteena on entistä litteämpi vatsa, kannattaa suosia tiettyjä ruokia.

Poimi Prevention-sivuston vinkit siihen, mitä ruoka-aineita kannattaa suosia, mikäli tavoitteena on laihtuminen tai turvotuksen selättäminen.

Piparminttu

Turvotuksen karkottamisessa apuna kannattaa käyttää tuotteita, jotka sisältävät piparminttua. Raikas yrtti rauhoittaa ruoansulatusta ja vähentää siten myös turvotusta sekä ikävää tunnetta vatsassa.

Kaurahiutaleet

Kaura on erityisen kuitupitoista herkkua, joka tekee hyvää eritoten suoliston toiminnalle, ja siksi sen suosiminen kannattaa, mikäli tavoitteena on saavuttaa entistä litteämpi vatsa. Jos aika ei tunnu riittävän perinteisen kaurapuuron valmistamiseen, saa vastaavia terveyshyötyjä myös pikapuurosta, joka valmistuu helposti vaikkapa vedenkeittimessä kuumennetulla vedellä.

Persilja

Jos kehoon on kertynyt tavallista enemmän, muuttuu olo turvonneeksi. Persilja on luonnollinen diureetti, ja voi siksi auttaa pääsemään eroon turvotuksesta. Persilja sisältää lisäksi K-vitamiinia sekä immuunipuolustusta vahvistavaa C-vitamiinia.

Fenkoli

Fenkoli vauhdittaa tunnetusti ruoansulatusta ja vähentää turvotusta. Lakritsinmakuista fenkolia voi nauttia vaikkapa teen muodossa, mikäli haaveilee entistä litteämmästä vatsasta.

Banaani

Runsassuolaisen ruoan nauttiminen tunnetusi turvottaa. Turvotusta voi kuitenkin helpottaa nauttimalla banaania. Tutun hedelmän sisältämä kalium helpottaa kehon luontaisia prosesseja nopeuttaen muun muassa ylimääräisen nesteen poistumista kehosta.

Vesi

Turvotus johtuu usein siitä, että nestettä on kerääntynyt kehoon enemmän kuin olisi tarpeen. Tästä huolimatta yksi avain kevyempään oloon ja entistä litteämmän vatsan saavuttamiseen on nimenomaan vesi. Jos kehoa ei ravita riittävästi vedellä, ei aineenvaihdunta toimi toivotulla tavalla, ja turvotus voi muodostua ongelmaksi.

Lähde: Prevention

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja