Mainos

Edullinen ja kuitupitoinen proteiinipommi – syötkö jo tätä trendiraaka-ainetta?

Terveellisyys on suurin syy siihen, miksi sinunkin kannattaisi pitää mustapapuja aina kaapissasi.

Miltä suomalainen ruokakulttuuri näyttää? Videolla keskustelemassa Pipsa Hurmerinta ja Kari Aihinen. 

Siitä huolimatta, että mustapavut ovat huomattavasti kanaa, lihaa ja kalaa edullisempia, ne ovat ravintosisällöltään äärimmäisen rikkaita. Ne sisältävät nimittäin aimo annoksen kuitua, proteiinia, foolihappoa ja kaliumia. 

Kiitos pitkään haudutettujen ruokien suosion, tämä ravintorikas raaka-aine on viime aikoina kasvattaneet hurjasti suosiotaan, ja mustapapujen voidaankin sanoa olevan tämän hetken ehdotonta trendiruokaa. Jos mustapavut eivät vielä kuuluruokavalioosi, ota ne osaksi ruoanlaittorutiineitasi viimeistään nyt!

Terveysominaisuudet puhuvat puolestaan

Proteiinipitoisuus on yksi suurimmista syistä, mikä tekee mustapavuista niin suosittua ruokaa.

Usein lihan korvaajana tai ruokien proteiinilisänä toimivat mustapavut sisältävät myös aimo annoksen sekä liukenevaa että liukenematonta kuitua, jotka voivat auttaa vähentämään sekä kroonisten sairauksien että sydänsairauksien riskiä. Tämän lisäksi kuitu auttaa todistetusti laskemaan kolesterolitasoja että sinua elämään pitkän ja terveen elämän. 

Mustapapujen sisältämä magnesium on välttämätön tekijä kehon aineenvaihdunnalle, ja se osallistuu elimistössä yli 300 biokemialliseen ja toiminnalliseen reaktioon. Tämän lisäksi magnesium on tärkeä hivenaine luiden terveydelle. Kalium on puolestaan tekijä, joka auttaa verenpainettasi pysymään normaalilla tasolla.

Ja toisin kuin yleisesti luullaan, nämä pavut eivät aiheuta vatsavaivoja – päinvastoin. Niiden on todettu auttavan vatsavaivoihin vähentämällä turvotusta ja ummetusta. Pavut saattavat aiheuttaa ilmavaivoja siitä syystä, ettemme yleensä syö niin paljoa kuitua yhdeltä istumalta.

Lähde: GoodHouseKeeping                                                                  

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja