Cosmopolitan-cocktailia googlataan nyt vimmatusti – syy suosion räjähtämiseen on selvä

shutterstock_773335993
Klassinen Cosmopolitan on noussut jälleen suosituksi. Shutterstock

Sinkkuelämää-sarjan jatko-osa And Just Like That on aiheuttanut paljon kuhinaa niin kotisohvilla kuin eri medioissakin. Sarjalla on ollut myös yllättäviä vaikutuksia eri tuotteiden myyntiin.

Vuosituhannen vaihteessa ilmestynyt Sinkkuelämää-televisiosarja sai jatkoa 9. joulukuuta, kun HBO Maxiin tuli katsottavaksi kypsyneiden newyorkilaisten elämää seuraava sarja And Just Like That. Alkuperäisessä sarjassa huomion veivät ihmissuhteet, seksi ja muoti, mutta jatko-osassa fokus on osin kääntynyt myös terveyteen. MTV Uutisten sivuilla kerrottiin alkuviikosta sarjan yllättävistä vaikutuksista kuntopyörävalmistajaan (varo juonipaljastuksia!).

Carrie Bradshaw'n paluu = Cosmopolitanin paluu

Nyt juomien jälleenmyyjä The Bottle Club kertoo sarjan päähenkilön Carrie Bradshaw’n paluun vaikuttanen myös juomabisnekseen. Ikonisen Cosmopolitan-cocktailin suosio on nimittäin räjähtänyt. Googlen tilastojen mukaan Cosmopolitan-drinkin haut ovat nousseet maailmanlaajuisesti yli 204 prosenttia. Lisäksi myös Cosmopolitan-cocktailien sekä -juomapohjien myynnin raportoidaan kasvaneen viime aikoina.

Cosmopolitan saavutti valtavan suosion jo vuonna 1999, kun Sinkkuelämää-sarjan päähahmo Carrie Bradshaw otti juomasta ensimmäisen siemauksensa televisioruudulla. Cosmopolitan on sarjassa Carrien lempijuoma samaan tapaan kuin hän nimeää lempikorkokengikseen Manolo Blahnikit. Makean hapan ja naiselliseksi kuvattu Cosmpopolitan tarjoillaan martinilasista, jonka kaulan sanotaan muistuttavan Manolo Blahnik -kenkien korkoa.

– Sinkkuelämää-sarjassa oli tiettyjä asioita, joita katsoja ei voinut itse tehdä, sillä niiden kustannukset olivat kohtuuttomat. Mutta kuppikakku tai Cosmpolitan oli sen sijaan asia, mihin monilla oli varaa, kertoi Sex and the City and Us -kirjan kirjoittanut Jennifer Keishing Armstrong  Refinery29-sivustolle vuonna 2018 viitaten sarjassa nähtyyn luksuselämään.

– Vaikka se olisi ollut älyttömän kalliiksi hinnoiteltu Cosmo, se on silti parempi kuin 500 dollarin Manolot. Saat siis pienen makupalan Sinkkuelämää ilman että sinun täytyy ottaa valtavaa lainaa, Armstrong jatkoi perusteluaan.

Näin teet kotona Cosmpopolitanin

Juomavinkki.fi-sivuston mukaan Cosmopolitan valmistettin alun perin maustamattomasta vodkasta, triple sec -likööristä, limecordialista ja karpalomehusta. Vuosien saatossa kuitenkin eri baarimestarit toivat cocktailiin oman kädenjälkensä: maustamaton vodka vaihtui sitruunavodkaan ja limecordial tuoreeseen limemehuun.

Tässä The Bottle Clubin ohje Cosmopolitaniin:

35 ml sitruunavodkaa
20 ml limen mehua
20 ml triple sec -likööriä
40 ml karpalomehua
appelsiinin kuorta tai limeviipale

Välineet:
Runsaasti jäitä
Jäähdytetty martinilasi
Cocktailravistin (shaker)
Cocktailsiivilä

1. Täytä shaker jäillä. Mittaa kaikki nesteet shakeriin.
2. Ravista juomaa kunnolla 15 sekunnin ajan.
3  Kaada juoma siivilän läpi martinilasiin ja koristele appelsiininkuoriviipaleella. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja