Cocktail-taistelu jatkuu: Ravintola sensuroi nimestään pois sanan "olut"
Jyväskyläläinen ravintola on ilmoittanut sensuroivansa vapaaehtoisesti nimestään sanan "olut" tukeakseen viranomaisten hampaisiin joutunutta Shaker-ravintolaa.
Viime viikolla uutisoitiin jyväskyläläisestä ravintola Shakerista, jota Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintavirasto vaati poistamaan käytöstään sanan "cocktail".
Tapaus on herättänyt laajasti huomiota ja viranomaisten toimintaa on kommentoinut muun muassa kansanedustaja Jaana Pelkonen. Nyt kommentoijien jatkoksi ilmoittautuu myös jyväskyläläläisravintola Revolution, joka on vapaaehtoisesti ilmoittanut sensuroivansa nimestään sanan "olut".
Näin Revolution muuttuisi muotoon Revion.
Jos ravintolan postaus ei näy, voit katsoa sen täältä.
– Sensuroimme lainvastaisuuden vuoksi ravintolamme nimestä osan, ravintolan edustaja kirjoittaa ravintolan Facebook-sivuilla jakaen kommenttinsa muun muassa häshtägillä "sääntösuomi".
Alunperin Länsi- ja Sisä-Suomen alueviraston alkoholitarkastaja on ilmoittanut sanan "cocktail" olevan liian lähellä väkeviin alkoholeihin liittyvää sanastoa ja niiden mainostaminen on kiellettyä Suomessa. Myös muun muassa sanat "hörppy" ja "drinkki" ovat kiellettyjä.
- Puhuin keskiviikkona alkoholitarkastajan kanssa puhelimessa. Tuli käsky, että nettisivuilta ja Facebookista tulee poistaa kaikki viittaukset cocktailiin sekä kaikki sen kiertoilmaukset. Myös cocktailien kuvat on poistettava, Hiltunen kertoo, ravintolapäällikkö Tomi Hiltunen kommentoi Iltalehden haastattelussa sunnuntaina.
Lähteet: Iltalehti, Revolution JKL Facebook
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa