Karoliina vinkkaa, miten "Mäkkärin herkkuja" voi tehdä kotona – katso nugettien ja valkosipulidipin ohje

Karoliina näyttää, miten Mäkkärin nugetit ja dippi valmistuvat kotikeittiössä 1:34 Karoliina näyttää, miten Mäkkärin nugetit ja dippi valmistuvat kotikeittiössä
KATSO VIDEO: Karoliina näyttää, miten Mäkkärin nugetit ja dippi valmistuvat kotikeittiössä.

Vuosia sitten McDonald'sissa työskennellyt Karoliina halusi kokeilla, onnistuisiko luomaan omassa kotikeittiössään vanhalta työpaikaltaan tuttuja herkkuja.

Porvoolainen Karoliina Nygård sai viime vuoden lopulla nerokkaan idean, joka on poikinut useita supersuosittuja reseptivideoita TikTokiin.

Nygård lopetti Porvoon McDonald’sissa lähes kahdeksan vuotta sitten työskenneltyään siellä seitsemän ja puoli vuotta. Työuran aikana paistetut burgerit ja nugetit sekä makeat herkut nousivat yhtäkkiä jälleen hänen mieleensä.

– Yhtenä iltana päätin, että haluan kokeilla tehdä tuplajuuston ihan itse juuri niin kuin se tehtiin Mäkkärissä. Halusin kokeilla, muistaisinko vielä, miten se tehtiin ja pakattiin. Halusin toistaa sen koko jutun, Nygård kertoo.

Idean saatuaan Nygård ei malttanut odottaa, vaan suuntasi vielä samana iltana kauppaan ja kuvasi videon TikTok-tililleen.

Tuplajuustohampurilaisvideon kommenttikenttään alkoi tulla toiveita myös muista Mäkkärin tuotteista ja näin syntyi julkaisusarja.

Tavoitteena luoda mahdollisimman paljon esikuvaltaan maistuva lopputulos

Mitään liikesalaisuuksia Nygård ei levitä huolimatta "sisäpiirin tiedoista" siitä, miten hampurilaiset ja muut tuotteet Mäkkärin keittiössä valmistettiin.

Suuri osa ruokien eri komponenteista tulee ravintoloihin pakasteina tai valmiiksi pilkottuina. Omiin resepteihinsä Nygård koittaa tavoittaa nimenomaan ravintoloista tuttuja makuja.

– Joissain resepteissä turvaudun oikomiseen ja joissain resepteissä olen tehnyt enemmän alusta asti itse, Nygård kertoo.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Toistaiseksi kaikista seuraajien pyytämistä "mäkkiresepteistä" kaikki ovat onnistuneet, vaikka yhden pyynnön kohdalla Nygård oli jo melko varma, ettei siitä tule mitään.

– Cheddar-dippi oli sellainen, että mietin, että en pysty sitä mitenkään tekemään. Olin jo päättänyt, että en sitä tee, mutta sitten makustelin sitä mielessäni ja ihan yhtäkkiä sainkin idean, miten sen teen.

Nygårdilla on vielä jonossa seuraajien pyytämiä mäkkireseptejä, mutta hän inspiroituu kehittelemään reseptejä myös viihteen innoittamana.

Leffojen ja tv-sarjojen inspiroimaa

Nygård kertoo TikTok-reseptiensä keskiössä olevan helpot reseptit, nopeat herkut ja ajoittain päätään nostaa myös hänelle itselleen tärkeä lempeän hyvinvoinnin teema.

Mäkkärireseptien lisäksi Nygård jäljittelee välillä myös elokuvissa ja tv-sarjoissa nähtyjä ruokia, kuten Täydellisten naisten inspiroimaa kirsikkapiirakkaa.

– Välillä piirretyissäkin joku ruoka näyttää ihan todella hyvältä, vaikkei olekaan oikeaa. Haluaisin kokeilla tehdä niitä itse. Tämä idea minulla on hautumassa, Nygård paljastaa.

Lisäksi Nygård tekee herkkuvideoita leffailtoihin, jossa tarjoilut sopivat juuri tietyn elokuvan teemaan. Vinkkejä löytyy esimerkiksi Harry Potter- ja Pieni Merenneito -elokuvien tarjoiluihin.

Katso myös: Testasimme McDonald'sin, Burger Kingin ja Hesburgerin nugetit – makuerot yllättivät: "Ei kisaa edes samassa liigassa"

McDonald's, Burger King vai Hesbuger – mistä löytyvät parhaat nugetit ja dipit? 5:24
Makuja-toimitus testasi suosittujen pikaruokaketjujen kananugetit ja dipit.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat