Burger Kingin twiitti naistenpäivänä raivostuttaa: "Hävetkää!"

”Naisen paikka on keittiössä” – Burger Kingin twiitti naistenpäivänä sai ihmiset raivostumaan 2:11 ”Naisen paikka on keittiössä” – Burger Kingin twiitti naistenpäivänä sai ihmiset raivostumaan

Pikaruokaketju Burger King ei aivan onnistunut naistenpäivän viestinnässään Twitterissä. Brittien Burger King twiittasi maanantaina irrallisen lauseen, joka jakoi vahvasti mielipiteet.

Videolla: Tällainen soppa syntyi Burger Kingin naistenpäivätwiitistä.

"Naisen paikka on keittiössä" , julistettiin Brittien Burger Kingin Twitter-tilillä naistenpäivän kunniaksi maanantaina 8.3.2021. Burger Kingin twiitti "women belong in the kitchen" oli osa laajempaa twiittisarjaa, mutta asiayhteydestään irroitettuna se kuulosti monen korvaan naisia alistavalta ja halventavalta.

Myöhemmin Burger King jatkoi twiittiään tavalla, joka selitti myös ensimmäisen twiitin.

– ...Jos nainen niin haluaa, tietenkin. Silti vain 20 prosenttia kokeista on naisia. Meidän missiomme on muuttaa tämä suhdeluku ravintola-alalla, antamalla naisille mahdollisuus edetä kulinaarisella urallaan.

"Hävetkää", Twitterissä julistettiin – Burger King pyysi lopulta anteeksi

Burger Kingin alkuperäinen twiitti ehti kerätä yli kymmeniä tuhansia tykkäyksiä ja jakoja, ja keskustelu aiheesta kävi kiivaana. Brittilehti Mirrorin mukaan ihmiset raivosivat Twitterissä pikaruokaketjun "huonon arvostelukyvyn" vuoksi.

– Hävetkää! Twitterissä muun muassa todettiin ytimekkäästi.

– En usko, että ajattelitte tätä ihan loppuun, toinen jatkoi.

– Vuoden misogynistisin twiitti -palkinto menee @BurgerKingUK:lle, kolmas totesi.

– Miten julkaista maailmalle hyvä ja positiivinen idea todella väärällä tavalla ja luoda väittely, joka vain vie pohjan alkuperäiseltä tavoitteelta. Whopperin kokoinen markkinointivirhe, neljäs kritisoi. 

Paikalle riensivät kommentoimaan myös toisen pikaruokaketjun, KFC:n edustajat.

– Paras aika poistaa tämä twiitti oli heti sen jälkeen, kun julkaisitte sen. Toisiksi paras aika on nyt, KFC twiittasi.

Burger King puolusteli alkuun twiittiään ja alleviivasi, että tarkoituksena oli nimenomaan nostaa tietoisuutta siitä, miten vähän naisia ravintola-alalla on. Burger King vastasi KFC:lle, ettei aio poistaa twiittiään. Lopulta pikaruokaketju kutienkin poisti koko keskustelua herättäneen twiittinsä ja pyysi anteeksi.

Jos twiitti ei näy, katso se täältä.

– Päätimme poistaa alkuperäisen twiitin anteeksipyyntömme jälkeen. Kävi ilmi, että twiittiketjussa on loukkaavia kommentteja, emmekä halunneet jättää tilaa sellaiselle.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat