Bongasitko puussa erehdyttävästi McDonald'sin Happy Meal -aterialaatikkoa muistuttavan kyhäelmän? Tästä on kyse

822953aa-d3be-40a1-8a37-09ac23c2c2d4
MTV

Suomen McDonald's lahjoitaa nyt ruokailijoille linnunpönttöjä. Kyseessä on yhteistyökampanja BirdLife Suomen kanssa.

Jos näet punakeltaisen McDonald'sin laatikon puussa, kyseessä ei ole Happy Meal -ateria. Laatikon sisältä ei tällä kertaa paljastu hampurilaista tai ranskalaisia, vaan siellä saattaa asustaa tuttuja visertelijöitä. McDonald’s käynnisti nimittäin 13. elokuuta yhdessä BirdLife Suomen kanssa kolopesijöiden suojelua tukevan kampanjan.

McDonald’s jakaa Happy Meal -aterian ostajille yli 1 400 itsekoottavaa Happy Meal -linnunpönttöä. Linnunpöntöt ovat jaossa lauantaina 26. syyskuuta jokaisessa Suomen McDonald’s-ravintolassa 20 ensimmäiselle Happy Meal -aterian ostajalle.

– Haluamme olla mukana suojelemassa luonnon monimuotoisuutta. Linnunpöntön nikkarointi on mukavaa, yhteistä puuhaa koko perheelle, ja linnunpönttöjen rakennustalkoilla voi saada nopeasti aikaan pesäpönttöjä linnuille, kertoo Suomen McDonald’sin markkinointijohtaja Mats Nyström.


BirdlLife Suomi muistuttaa, että maamme lintulajeista joka kolmas on uhanalainen. 

– Täytyy olla rehellinen tosiasioiden edessä. Moni tuttu metsälintu on nyt uhanalainen. Metsäluonnon suojelu on meidän kaikkien yhteinen asia, sanoo BirdLife Suomen toiminnanjohtaja Aki Arkiomaa.

McDonald’sin ja BirdLifen yhdessä toteuttamat linnunpöntöt ovat tukevaa kotimaista puuta ja niillä tulee olemaan Avainlippu-merkki. Pikkulinnuille, kuten tiaisille ja kirjosiepolle, tarkoitetut linnunpöntöt suojaavat kolopesijöitä saalistajilta.

– Jokainen teko luonnon hyväksi on tärkeä. Elintapojemme on myös muututtava, jotta luonnon heikkeneminen saadaan pysäytettyä, jatkaa Arkiomaa.

Linnunpöntön voi asentaa puuhun mihin vuodenaikaan tahansa. Syksyllä puihin laitettavat linnunpöntöt antavat keväisin pesiville linnuille mahdollisuuden tutustua rauhassa tuleviin pesäpaikkoihin. Uudet asukkaat saattavat ottaa linnunpöntön käyttöön vielä ennen talvea tai viimeistään seuraavana keväänä.

Linnunpönttö on myös mahdollista nikkaroida itse hankkimista materiaaleista. Rakennusohjeet ovat saatavilla 13. elokuuta alkaen kaikissa Suomen McDonald’s-ravintoloissa tarjotinpapereiden kääntöpuolella sekä hampurilaisketjun verkkosivuilla.

***

1:00

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja