Ben jakelee pizzoja ikkunastaan, muttei ota maksua – ihailtava syy: "Tajusin, että voisin saada ihmiset hymyilemään"

1:54 Näillä vinkeillä pizzasta saa entistä paremman – muista tärkeä asia täytteiden kanssa

Ben keksi koronapandemian myötä suloisen pizzaidean, jolla on kerännyt rahaa hyväntekeväisyyteen.

Yllä olevalla videolla: Tämä ei voi mennä pieleen! Näillä vinkeillä pizzasta saa entistä paremman – muista tärkeä asia täytteiden kanssa.

Philadelphiassa asuva opiskelija päätti koronavirusaikana aloittaa täysin uudenlaiset ruokakuljetukset. Good Pizza -idean kehitellyt Ben Berman laskee pizzoja alas ikkunastaan, kertoo Fox News.

"Tajusin, että voisin saada ihmiset hymyilemään"

Opiskelijamies kokkailee pizzoja kotonaan ja laskee ne sitten katutasoon ikkunastaan. Idea alkoi halusta piristää muita.

– Tajusin, että voisin saada ihmiset hymyilemään, jos lasken pizzapaloja ikkunastani, se oli alkuperäinen idea, Ben kertoi CBS:n haastattelussa.

Jo 17 000 ihmistä seuraa "ikkunapizzoja"

Ben on lasketellut pizzoja ikkunastaan maaliskuusta 2020 asti. Idea otti todellista tulta alleen, kun hyvin suosittuja pizza-arvosteluja kirjoittava Dave Portnoy arvioi Benin idean.

– Siirryin 150 Instagram-seuraajasta yli sataan tuhanteen, Ben sanoo.

Nyt seuraajia on yli 17 000. Ideasta inspiroitunut Davekin intoutui lahjoittamaan tuhansia dollareita.

Dave arvioi Benin pizzat. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Pizzat arvotaan

Ben valmistaa pizzoja kahdesti kuussa päiväkausien ajan, sillä esimerkiksi taikina lepää päiviä ennen leipomista. Myös kastikkeen hän tekee käsin. Pizzat hän paistaa metallilevyn päällä kotiuunissaan, ja herkut arvotaan pois someseuraajien kesken.

– Pizzojen laskemisen päivänä ihmiset, jotka ovat voittaneet "loton", tulevat hakemaan pizzaa ikkunani alta.

Ei ota maksua, vaan pyytää lahjoituksia hyväntekeväisyyteen

Ben ei ota leipomuksistaan rahaa, vaan hän on pyytänyt pizzan vastaanottajia lahjoittamaan rahaa hyväntekeväisyyteen. Yllättäen miehen projekti on tuonut lahjoituksia aina ulkomaita myöden.

Pizzat lasketaan ikkunasta. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– [Ne ovat] ihmisiltä, joilla ei ole mitään odotustakaan koskaan päästä kokeilemaan pizzaani. Jos joku lahjoittaa meille jotakin, sata prosenttia summasta annetaan pois, Ben sanoo.

Ben on tehnyt jo yli 500 pizzaa. Mies onkin raporttien mukaan kerännyt jo 30 000 dollaria hyväntekeväisyyteen, kuten asunnottomien auttamiseen. Inquirer-lehden mukaan eräällä 20 pizzan satsilla Ben nettosi hyvään tarkoitukseen 1500 dollaria!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja