0:43

”Autoilijoiden ehdoton suosikki” – onko tämä juoma sinunkin valintasi?

Nesteen teettämän kyselyn mukaan suomalaisilla autoilijoilla on selkeä kahvisuosikki.

Suomalaiset ovat kahvikansaa. Viime vuonna suomalaiset kuluttivat henkilöä kohden 9,9 kiloa paahdettua kahvia. Suodatinkahvi on ylivoimaisesti suosituin kahvivalinta.

Samaa kieltä puhuu myös Nesteen suomalaisautoilijoilla teettämä kysely. Suomalaiset autoilijat näyttävät olevan hyvin perinteisiä kahvinjuojia.

Vaaleapaahtoinen suodatinkahvi suosituin valinta

Kyselyyn vastanneista 192 suomalaisautoilijasta 65 prosenttia kertoo suosivansa vaaleapaahtoista suodatinkahvia. Vaikka erikoiskahvejakin olisi tarjolla, nauttii 57 prosenttia vastaajista mieluiten perinteistä suodatinkahvia. Erikoiskahveista suosituin oli latte.

– Suomalaisautoilijat eivät erikoiskahveista perusta, vaan suosivat perinteisempiä kahvilaatuja. Vaaleapaahtoinen suodatinkahvi on yhä autoilijoiden ehdoton suosikki, sanoo Tytti Stranding, markkinointipäällikkö, Nesteen Marketing & Services -liiketoimintayksiköstä tiedotteessa.

Kahvi lantrataan mieluiten kevytmaidolla, jota vastaajista 49 prosenttia ilmoitti käyttävänsä. Kasvimaitoja kahvissaan käytti vain viisi prosenttia vastaajista.

Kyselyyn vastanneista suomalaisautoilijoista 81 prosenttia kertoi juovansa 2–5 kuppia kahvia päivässä. Yli viittä kuppia päivässä joivat eniten 50–59-vuotiaat.

Vajaa puolet nappaa kahvin mukaan – kierrätys tärkeää

Tyypillisimmin kahvi ostetaan liikenneasemalta. Reilu puolet vastaajista jaksoi istua rauhassa nauttimaan kahvinsa posliinikupista, kun taas vajaa puolet nappasi mukaansa take away -kupin. Uudelleen käytettävä take away -kuppi oli vain neljällä prosentilla vastaajista.

– Tärkeintä kertakäyttökuppien kanssa on niiden oikeaoppinen kierrätys. Huolehditaan kupit kierrätysastiaan tai sen puuttuessa roskiin, kun kahvit on juotu, ja pidetään tienvarret siisteinä yhteistuumin, Stranding kehottaa.

Lähde: Neste

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja