Mainos

Kahvia yöllä, huoltoasemalla ja kertakäyttökupista – juotko kahvia saman verran kuin keskivertosuomalainen?

Kysetutkimuksen mukaan suomalaiset juovat kahvinsa mieluiten yksin. Kupista löytyy tyypillisimmin suodatinkahvia, johon on lorautettu hieman kevytmaitoa. 

Suomalaiset kuluttavat kahvia tavallisesti 2–4 kuppia päivässä, selviää Lidl Suomen tekemästä kahvitutkimuksesta.

Eniten kahvia kuluttavat tutkimuksen mukaan 30–49-vuotiaat miehet, joista joka kymmenes kertoo juovansa jopa yli seitsemän kupillista kahvia päivässä. Nuoret miehet juovat muita enemmän kahvia yöllä, huoltoasemalla ja kertakäyttökupista.

Sukupuolten välinen ero näkyy myös siinä, että kaikenikäiset naiset juovat kahvia ystävien ja sukulaisten kanssa enemmän kuin miehet. Miehet taas juovat naisia enemmän kahvia työkavereiden kanssa.

Erikoiskahvit ja kasvimaidot tietyn ryhmän juttu

Suomalaiset ovat perinteisesti suodatinkahvikansaa, ja se näkyy myös tutkimustuloksissa; kaikista kahvinjuojista 85 prosenttia ilmoitti juovansa suodatinkahvia. 

Ylivoimaisesti eniten kahvia ostetaan ruokakaupasta, ja suurin osa vastaajista, 70 prosenttia, kertoi valmistavansa kahvin pääsääntöisesti itse. 

Lähes neljäosa vastaajista kertoi juovansa kahvinsa mustana, mutta lähes 60 prosenttia kahvinjuojista kertoi lisäävänsä kahviinsa lehmänmaitoa. Kasvimaitojen havaittiin olevan suosituimpia alle 30-vuotiaiden, Etelä-Suomessa asuvien naisten keskuudessa.

– Kasvimaitojen alueellisesti jakautunut suosio näkyy suoraan esimerkiksi kauramaidon myynnissä. Isoissa myyntimäärissä näkyy myös suodatinkahvin suosio, mutta siinäkin ryhmässä on omat kuluttajansa esimerkiksi vaalea- ja tummapaahtoiselle tai luomukahville, Lidl Suomen osto-osaston johtaja Thomas Heinrichs kertoo ketjun tiedotteessa.

Sokeri ja makeutusaineet jätetään välistä

Lidlin kyselytutkimuksessa selvisi myös, että maidon rasvaisuuden osalta keskitie on suosituin; reilu puolet vastaajista kertoi lisäävänsä kahviinsa kevytmaitoa.

Rasvaton maito näyttää olevan suosiossa alle 30-vuotiaiden keskuudessa, sillä heistä 40 prosenttia kertoi valitsevansa kahviinsa rasvattoman maidon. Edelleen tästä joukosta naiset käyttävät rasvatonta maitoa useammin kuin miehet. Luomumaitoa puolestaan valitsevat eniten kolmikymppiset naiset.

Jos erilaiset maitovalinnat korostuvat nuorten naisten keskuudessa, yli 50-vuotiaat miehet puolestaan näkyivät tutkimuksessa ahkerina makeutusaineiden käyttäjinä.

Tulosten valossa suuri osa kahvinjuojista jättääkin kuitenkin sokerin ja muut makeutusaineet kokonaan väliin. 

Lähde: Lidl

***


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja