Aurajuustogelatosta tunnettu jäätelömestari paljastaa: Tämän villin makuyhdistelmän haluaisin markkinoille – "siitä nauttisi moni muukin"

gelato
Shutterstock

Maistuisiko savumuikun tai punajuuren makuinen jäätelö? Art Gelato -yrityksen jäätelömestarin käsistä on syntynyt yli kolmesataa jäätelömakua.

Keittiömestari Tommi Lindholm on ehtinyt uransa aikana paljon, ja mies on kiertänyt huippuravintoloita niin Suomessa kuin ulkomailla. Tällä hetkellä Lindholm tunnetaan innovatiivisena jäätelömestarina, jonka käsistä syntyy makuja ja makupareja, joita ei ihan heti tulisi mieleen yhdistää jäätelön kanssa. 

– Olen kehitellyt yli kolmesataa makua aina valkosipulijäätelöstä kaljajäätelöön, Lindholm paljastaa.

"Kyllä maailmaan makuja mahtuu"

Vuonna 2015 perustetun Art Gelaton jäätelömestaria ei voi ainakaan syyttää mielikuvituksen puutteesta. Yksi miehen kehittelemä tuote on Äänekoski-jäätelö, jossa on käytetty Äänekoskella valmistettua Aura Gold juustoa.

– Se sai veikeän vastaanoton. Välillä tultiin vetämään kadulla hihasta ja sanomaan, että ei tällaista voi tehdä, tämä on ihan hirveää. Osa taas oli sitä mieltä, että se oli mahtavaa, Lindholm kertoo saamastaan palautteesta.

– Kyllä maailmaan makuja mahtuu, mies lisää.

Lukuisten jäätelömakujen joukossa jäätelömestarilla on omat suosikkinsa.

– Oma lempimakuni on aidosta puristetusta pistaasimassasta tehty pistaasijäätelö, mies paljastaa. 

Toivoo, että suomalaiset löytäisivät sorbetit

Jos jäätelömestari saisi valita, minkä villin maun tai makuyhdistelmän hän haluaisi tuoda markkinoille?

– Haluaisin paukkusokerin. Jäätelön, jossa sitä on runsaasti ja sitä syödessä joutuisi miettimään, mitä tämä oikein on, mikä oikein poksuu suussa. En ajattele sitä vain itseni kannalta, vaan siitä nauttisi moni muukin, Lindholm toteaa.

Rohkeiden makuyhdistelmien lisäksi Lindholm toivoo, että suomalaiset oppisivat syömään enemmän sorbetteja. Miehen mukaan monella on väärä käsitys siitä, mitä sorbetti oikein on.

Lindholmin mukaan sorbetti ei ole vain pelkkä pääruoan raikastaja, vaan parhaimmillaan se on rakenteeltaan jäätelöä muistuttava makuelämys.

– Sorbeteissa monesti maut tulevat paremmin esiin kuin tavallisissa jäätelöissä, Lindholm toteaa.

Korjaus 17.9.2018 klo 8.22. Toisin kuin artikkelissa aiemmin mainittiin, Tommi Lindholm ei ole osallistunut Valion uutuusjäätelön kehittelyyn. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja