Nämä jäätelömaut olivat vähällä päätyä Valion uutuusjäätelöiden joukkoon – olisitko maistanut?

jäätelö jäätelöannos
Helmi-maaliskuun vaihteessa Valion uutuusjäätelöt tulevat myyntiin. Shutterstock

Valion tuotekehittelijät testasivat satoja eri jäätelömakuja, joiden joukosta valikoitui pian myyntiin tuleva kärkikuusikko. Testattujen, mutta hylkyyn joutuneiden makujen joukosta löytyy muun muassa alkoholisia makuja. 

Tammikuussa Valio ilmoitti palaavansa jäätelömarkkinoille 14 vuoden tauon jälkeen uuden tuotesarjan voimin. Pitkän tuotekehitystyön aikana ammattilaiset testasivat satoja makuja, joiden joukosta jäätelöfabriikki-tuoteryhmään valikoitui kuusi suomalaisten suihin sopivaa makuyhdistelmää. 

Jäätelöistä vastaava tuotekehittäjä Ulla Helle paljastaa mukana olleen makuja, jotka eivät suurista ennakko-oletuksista huolimatta päätyneet helmi-maaliskuussa kauppoihin tulevien jäätelöiden joukkoon.

– Testasimme alkoholimakuja, mutta ne eivät toimineet ollenkaan. Ajattelimme, että joku kiva likööri, kuten lakkalikööri, toimisi, mutta tässä vaiheessa se ei toiminut ollenkaan, Helle paljastaa.

Kategoriajohtaja Jussi Mattssonin mukaan jäätelömaut valittiin täysin kuluttajien ehdoilla, eivätkä alkoholiset jäätelömaut pärjänneet testeissä yhtä hyvin kuin nyt lanseeratut maut. 

Syksyllä tulossa uusi, todella yllättävä maku 

Jäätelö-fabriikki tuotesarjaan kuuluu tällä hetkellä kuusi makua; kreisi kinuski, mansikka-basilika, mustikka-ruis, porkkanakakku, macchiato-suklaa ja salmiakki-chili. Miksi juuri nämä maut? 

– Halusimme erilaisia makuja. Sellaisia, joiden joukosta jokainen löytäisi juuri oman makunsa. Näissä on haettu sellaisia makuja, että joku tykkää hirveästi, mutta toinen ei välttämättä niin paljon, Helle kertoo. 

Tällä hetkellä missään maussa ei ole mukana pähkinää, mutta tulevaisuudessa voi olla toisin. Syksyllä tuotesarjaan on tulossa kaksi uutta makua, joista toinen on tuotekehittelijän mukaan todella yllättävä, ja toinen vähemmän yllättävä. 

***

0:38

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja