Nämä jäätelömaut olivat vähällä päätyä Valion uutuusjäätelöiden joukkoon – olisitko maistanut?
Valion tuotekehittelijät testasivat satoja eri jäätelömakuja, joiden joukosta valikoitui pian myyntiin tuleva kärkikuusikko. Testattujen, mutta hylkyyn joutuneiden makujen joukosta löytyy muun muassa alkoholisia makuja.
Tammikuussa Valio ilmoitti palaavansa jäätelömarkkinoille 14 vuoden tauon jälkeen uuden tuotesarjan voimin. Pitkän tuotekehitystyön aikana ammattilaiset testasivat satoja makuja, joiden joukosta jäätelöfabriikki-tuoteryhmään valikoitui kuusi suomalaisten suihin sopivaa makuyhdistelmää.
Jäätelöistä vastaava tuotekehittäjä Ulla Helle paljastaa mukana olleen makuja, jotka eivät suurista ennakko-oletuksista huolimatta päätyneet helmi-maaliskuussa kauppoihin tulevien jäätelöiden joukkoon.
– Testasimme alkoholimakuja, mutta ne eivät toimineet ollenkaan. Ajattelimme, että joku kiva likööri, kuten lakkalikööri, toimisi, mutta tässä vaiheessa se ei toiminut ollenkaan, Helle paljastaa.
Kategoriajohtaja Jussi Mattssonin mukaan jäätelömaut valittiin täysin kuluttajien ehdoilla, eivätkä alkoholiset jäätelömaut pärjänneet testeissä yhtä hyvin kuin nyt lanseeratut maut.
Syksyllä tulossa uusi, todella yllättävä maku
Jäätelö-fabriikki tuotesarjaan kuuluu tällä hetkellä kuusi makua; kreisi kinuski, mansikka-basilika, mustikka-ruis, porkkanakakku, macchiato-suklaa ja salmiakki-chili. Miksi juuri nämä maut?
– Halusimme erilaisia makuja. Sellaisia, joiden joukosta jokainen löytäisi juuri oman makunsa. Näissä on haettu sellaisia makuja, että joku tykkää hirveästi, mutta toinen ei välttämättä niin paljon, Helle kertoo.
Tällä hetkellä missään maussa ei ole mukana pähkinää, mutta tulevaisuudessa voi olla toisin. Syksyllä tuotesarjaan on tulossa kaksi uutta makua, joista toinen on tuotekehittelijän mukaan todella yllättävä, ja toinen vähemmän yllättävä.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan