Mainos

Asiantuntijat kertovat: Kannattaako suklaata säilyttää jääkaapissa?

Olet taatusti joskus kuullut sanottavan, että suklaata ei missään tilanteessa tulisi säilyttää jääkaapissa. Tämä väite ei kuitenkaan ole niin mustavalkoinen kuin moni luulee. 

Moni asiantuntija on sitä mieltä, että kylmäsäilytys pilaa niin suklaan maun kuin ulkonäönkin. Tätä mieltä on ainakin Uudessa-Seelannissa sijaitsevan The Chocolate Bar:n omistaja Luke Owen Smith, jonka mukaan suklaa tulisi aina säilyttää pimeässä, viileässä ja kuivassa paikassa – mutta ei missään nimessä jääkaapissa.

Jääkaapissa säilyttäminen tekee suklaasta miehen mukaan ikävän makuista, sillä kylmäsäilytys estää suklaan makua pääsemästä täyteen kukoistukseensa. Samaan tapaan kuin liian korkea, myös liian kylmä lämpötila voi miehen mukaan koitua suklaan kohtaloksi. 

Kaikille niille, jotka haluavat varoituksista huolimatta säilyttää suklaata jääkaapissa, Smithilla on tärkeä neuvo. Kun haluat herkutella, ota suklaa hyvissä ajoin jääkaapista, ja anna lämmetä huoneenlämpöön ennen nauttimista. 

Jääkaappi toiseksi paras vaihtoehto säilytykseen

Suklaavalmistaja Whittakersin tuotekehittelijä Megan Howardin mukaan paras lämpötila suklaan säilyttämiseen on noin 15 astetta, mutta hän ei myöskään tyrmää ajatusta suklaan säilyttämisestä jääkaapissa. Jos lämpötila kohoaa ruokakomerossa tai kaapissa yli 20 asteeseen, jääkaappi tai kylmälaukku on Howardin mukaan seuraavaksi paras vaihtoehto.

Suklaata ei kuitenkaan kannata laittaa jääkaappiin sellaisenaan, vaan siirtää se ensin tiiviiseen rasiaan, joka estää vieraita hajuja tai makuja tarttumasta herkkään suklaaseen.

Vaikka suklaan ulkonäkö saattaakin hieman muuttua jääkaappisäilytyksen myötä, se ei tee suklaasta syömäkelvotonta. Voit siis aivan hyvin säilyttää suklaata jääkaapissa, jos ympäristön lämpötila sitä vaatii. 

Lähde: Stuff

***


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja