Yllättävä temppu nostaa kurkkuviipaleet uudelle tasolle – testaa marinointikikka

Kurkkujen marinointi: Upota kurkkuviipaleet sitruunalimuun 1:40 Kurkkujen marinointi: Upota kurkkuviipaleet sitruunalimuun
Testaa sitruunalimonadissa tai kivennäisvedessä marinoidut kurkut.

Satokausikalenterin Samuli Karjula neuvoo kurkkuviipalekikan! Katso videolta, miten marinoidut kurkut valmistuvat.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla vinkattiin aiemmin kesällä täydellinen kurkkuohje. Satokausikalenterin Samuli Karjula neuvoi näppärän kikan, jolla erityisesti avomaankurkuista saa entistäkin paremman makuisia. 

– Kun kurkut murskataan ja annetaan tekeytyä mausteiden kanssa huoneenlämmössä, niin niiden maku paranee, Samuli vinkkasi.

Samulin takataskussa on toinenkin kesään sopiva kurkkulisuke. Myös tällä ohjeella saa kurkuista entistä parempia!

– Kurkut laitetaan Spriten tai jonkun muun sitruunalimonadin kanssa marinoitumaan. Myös kivennäisvesi käy. Kun kurkkujen annetaan marinoitua jääkaapissa esimerkiksi yön yli, niistä tulee upean "lasittuneita", Samuli vinkkaa.

Katso videolta, miten sitruunalimussa marinoidut kurkut valmistuvat!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.