Asiantuntijan kuohuviinisuositus vapuksi: "Hintaansa nähden aivan uskomaton löytö"

Kuohuviini vappu
Shutterstock

Viiniasiantuntija Ilkka Sirén paljastaa suosikkinsa edullisen hintaluokan kouhuviineistä vapun kilistelyjuomiksi.

Makuja.fi maisteli ja arvioi tiistaina Alkon vuoden 2014 myydyimmät kuohuviinit yhdessä viiniasiantuntija Ilkka Sirénin kanssa. Myydyimpien kuohuviinin joukkoon ylsi viime vuonna hintaluokaltaan kymmenen euron molemmin puolin olevia kuplajuomia.

Kevään uutuusrosé on uskomaton löytö

Usein kärkikymmenikön joukkoon nousee suomalaisille entuudestaan tuttuja ja hyväksi todettuja, edullisemman hintaluokan kuohuviinejä. Alkon laajasta valikoimasta löytyy kuitenkin monia muitakin kuplajuomia, jotka ansaitsisivat viiniasiantuntijan mukaan mainetta ja kunniaa.

– Jos pitäisi mainita yksi juoma, joka ansaitsisi mielestäni tällä hetkellä enemmän huomiota, niin se on kevään uutuus Lindauer Rosé. Tämä on hintaansa nähden aivan uskomaton löytö ja paras roséviini alle 20 euron hintaluokasta heittämällä, Sirén ylistää.

Lindauer Rosé (12,79€) on Sirénin mukaan monipuolinen kuohuviini, jota voisi laadultaan verrata jopa samppanjaan. Uudesta Seelannista tuleva rosékuohuva toimii sellaisenaan seurustelujuomana tai ruokien, kuten salaattien ja erilaisten liharuokien kyljessä.

Kuohuviinin tarjoilulämpötila:
Kuohuviinin tarjoilulämpötila on viidestä kahdeksaan astetta. Se syntyy pitämällä juomaa jääkaapissa kolmisen tuntia. Jos pullo pitää viilentää nopeasti, pullo kannattaa panna hetkeksi vesi-jääseokseen.

Lähde: Alko

– Kyseessä on sen verran hyvä ja tasapainoinen viini, että periaatteessa se löytää paikkansa mistä vain. Hyvällä viinillä on tapana olla kameleontti.

Yksi tärkeä asia kannattaa myös asiantuntijan mukaan ottaa huomioon.

– Kyseessä on nähtävästi sesonkituote, joten kannattaa rohmuta viiniä vielä, kun sitä on myynnissä, Sirén vinkkaa.

Myös prosecco on oiva vappujuoma

Lindauerin rosékuohuvan lisäksi viiniasiantuntija Ilkka Sirén suosittelee kokeilemaan vappujuomaksi myös italialaista proseccoa.

– Prosecco on viimeisen kymmenen vuoden aikana kärsinyt hieman huonommasta maineesta, mutta nyt taas noussut maailmalla pieneksi trendiksi. Proseccon laatuun on alettu kiinnittää enemmän huomiota. Prosecco on mutkaton, mutta monesti todella herkullinen viini.

Alkon valikoimista kannattaa Sirénin mukaan napata ostoskoriin esimerkiksi Desiderio Jeio Prosecco Brut (13,90€).

– Prosecco palvelee hyvin viininystäviä, yleensä hyvän hintalaatusuhteen takia. Se on hyvä juoma kun haluaa nauttia kesästä, eikä turhaan vaivata päätään viinillä.

Kolmantena vaihtoehtona Sirén nostaa chileläisen Undurraga Royal Brut(13,98€) -kuohuviinin.

– Kyseessä on kuiva, raikas ja kaikinpuolin miellyttävä kilistelyjuoma, jossa on rapsakka hapokkuus. Sopii nimenomaan aperitiiviksi, vaikka vappuaaton illalliselle.

Tuotteet Alkon sivuilla:

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa. Kun 4000 tykkääjän raja ylittyy, arvomme muhkean tuotepalkinnon.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja