Tänä kesänä suomalaisten grilleissä nähdään eksoottisia grillisuosikkeja ja erikoisleikattuja pihvejä – raakamakkaroita ja burgereita unohtamatta.
HK Scanin teettämän tutkimuksen mukaan grillaus kuuluu olennaisena osana suomalaisten kesää ja grillikausi alkaa monessa taloudessa jo pääsiäisen korvilla. Noin 30 prosenttia suomalaisista voidaankin kutsua niin kutsutuiksi Heavy-grillaajiksi, jotka grillaavat vähintään muutaman kerran viikossa – säällä kuin säällä.
Erilaiset makkarat ja nakit pitävät edelleen pintansa suomalaisten grilleissä, ja niitä kertoo grillaavansa peräti 84 prosenttia suomalaisista. Vaikka perinteinen grillimakkara on edelleen suosituin vaihtoehto, viime kesänä suomalaisten sydämet hurmanneiden raakamakkaroiden grillaaminen on yleistynyt hurjaa tahtia, ja näiden tuotteiden suosion uskotaan kasvavan tänä kesänä entisestään.
Raakamakkaroiden lisäksi tämän kesän grillitrendeissä on havaittavissa muutama selkeä suuntaus.
LUE MYÖS: Tiedätkö, milloin on valmista? Tästä tunnistat kypsän raakamakkaran
Monipuolisesti eri raaka-aineita ja makuja
HKScan Finlandin markkinointijohtaja Mikko Järvisen mukaan tänä kesänä suomalaisten grilleissä tullaan näkemään laadukkaita raaka-aineita.
