Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Asiantuntija paljastaa tulevan kesän kuumimmat grillitrendit: Nämä tirisevät herkut viedään vielä käsistä!

7:33Näin sammutat grillipalonVideolla opastetaan turvalliseen grillaamiseen.
Julkaistu 20.04.2019 14:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Tänä kesänä suomalaisten grilleissä nähdään eksoottisia grillisuosikkeja ja erikoisleikattuja pihvejä – raakamakkaroita ja burgereita  unohtamatta. 

HK Scanin teettämän tutkimuksen mukaan grillaus kuuluu olennaisena osana suomalaisten kesää ja grillikausi alkaa monessa taloudessa jo pääsiäisen korvilla. Noin 30 prosenttia suomalaisista voidaankin kutsua niin kutsutuiksi Heavy-grillaajiksi, jotka grillaavat vähintään muutaman kerran viikossa – säällä kuin säällä.

Erilaiset makkarat ja nakit pitävät edelleen pintansa suomalaisten grilleissä, ja niitä kertoo grillaavansa peräti 84 prosenttia suomalaisista. Vaikka perinteinen grillimakkara on edelleen suosituin vaihtoehto, viime kesänä suomalaisten sydämet hurmanneiden raakamakkaroiden grillaaminen on yleistynyt hurjaa tahtia, ja näiden tuotteiden suosion uskotaan kasvavan tänä kesänä entisestään.

Raakamakkaroiden lisäksi tämän kesän grillitrendeissä on havaittavissa muutama selkeä suuntaus.

LUE MYÖS: Tiedätkö, milloin on valmista? Tästä tunnistat kypsän raakamakkaran

Monipuolisesti eri raaka-aineita ja makuja

HKScan Finlandin markkinointijohtaja Mikko Järvisen mukaan tänä kesänä suomalaisten grilleissä tullaan näkemään laadukkaita raaka-aineita. 

– Yksi havaittavissa oleva trendi on olutmaailmasta tuttu craft-trendi. Craft-a-Q-trendi näkyy hyvin artesaanigrillattavissa, kuten raakamakkaroissa, mutta se on levinnyt myös esimerkiksi grillihiilien puolelle. Halutaan grillata laadukkailla hiilillä, Järvinen kertoo.  

shutterstock_302033831Raakamakkarat ovat löytäneet tiensä suomalaisten sydämiin.Shutterstock

Se mitä grillataan, on Järvisen mukaan ehdottomasti laajenemassa. Enää ei valita pelkästään tuttua ja turvallista, vaan grilliin päätyy monipuolisesti eri raaka-aineita ja eri makumaailmoja ajatuksella, että kaikkea voi grillata.  

– Haetaan uusia pihvejä ja erikoisleikkuita, jotka grillataan hitaasti ja yleensä epäsuoralla grillauksella, Järvinen kertoo.

Grillitrendit 2019

  • Craft-a-Q Craft 
  • Fusion Q 
  • Low ’n’ slow 
  • Special cuts/new steaks 
  • Quick & easy grilling  
  • Burgermania
  • Tools & Gadgets

Hitaan grillauksen vastapainona grillitrendeissä korostuu myös nopea ja helppo, aasiatyyppinen grillaaminen ja esikypsennettyjen lihojen käyttö.

– Amerikka hallitsee makumaailmaa edelleen, mutta mukaan alkaa tulla tiettyjen eksoottisten maiden grillisuosikkeja, kuten esimerkiksi jerk-broileri. Eri maiden grillisuosikkeja tuodaan esiin ja niitä yhdistellään ennakkoluulottomasti.

Grillitrendeistä puhuttaessa ei Järvisen mukaan voida ohittaa edelleen niin ravintoloissa kuin kotikeittiöissä jatkuvaa burgerimaniaa. Burgerit ovat tulleet jäädäkseen.

Lisää aiheesta:

Muualla Suomessa grillataan makkaraa, pääkaupunkiseudulla "salonkikelpoista" vierastarjottavaa – nämä ovat suomalaisten suosikit grilliinSuomalaisilla on nyt uusi grillilihasuosikki – ohittanut kaikki muut: "Helppo maustaa"Prismassa tehtiin kaikkien aikojen myyntiennätys – nämä grillit viedään nyt käsistä: "Koko ajan kysytympiä"Syötkö itse? Yksi grilliruoka on nyt kovassa nosteessa Suomessa: "Kysyntä ja tarjonta räjähtää"Oletko jo hurahtanut? Suomalaiset lihamestarit povaavat kesän kovinta grillihittiä: "Näet mehevät grillilihat, kuulet rauhoittavan tirinän, tunnet huumaavan tuoksun"Mitä Suomi grillaa? Asiantuntija paljastaa kuumimmat grillaustrendit juuri nyt: Nämä kannattaa painaa mieleen
GrillausGrilliLihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Grillaus
  • 21.7.12:37
    Tulipalot

    Vältä yleinen sammutusmoka, jos grilli leimahtaa

  • 14.7.17:28
    Kesämyytit

    Onko kasvisten grillaaminen folion sisällä terveellisempää?

  • 6.7.17:27
    Ruoka

    Mausteseos, joka haastaa marinadit – tulee todella maukasta broileria!

  • 24.6.10:53
    Ruoka

    4 asiaa, jotka jokaisen kanaa grillaavan tulee huomioida

  • 22.6.12:38
    Kierrätys

    Kierrätätkö hanapakkauksen oikein? Näin lajittelet juhannusjätteet