Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Arja lisää tiikerikakun joukkoon yhden ainesosan – täydellisen suklainen lopputulos: "Se herkumpi versio"

Arja Elina Laineen tiikeri-daimkakkua. Kuva: Leivonta-kirja (Readme 2021), Anni-Sofia Savela.
Arja Elina Laineen tiikeri-daimkakkua. Kuva: Leivonta-kirja (Readme 2021), Anni-Sofia Savela.Readme 2021
Julkaistu 24.10.2021 08:55

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Arja Elina Laine vinkkaa, miten tehdään astetta parempaa tiikerikakkua.

Kotitalousopettaja ja leivontaguru Arja Elina Laineen uunituoreessa Leivonta – Leipurin keittiössä -teoksessa (Readme 2021) paneudutaan kotileivonnan perusteisiin. Kerroimme teoksesta ensimmäisen kerran lokakuun alussa. Uutuuskirja on nykypäivään soveltuva tietoteos leivonnasta ja sisältää myös runsaasti sekä suolaisia että makeita reseptejä.

Arja Elina Laineen Leivonta – Leipurin keittiössä (Readme 2021) on tietoteos leivonnasta. 

9789523732629Readme

Arja Elina Laine nosti kirjan julkistustilaisuudessa lokakuun alussa esiin yhden leivontamokan, johon monet suomalaiset sortuvat: raaka-aineita ei muisteta ottaa huoneenlämpöön ennen leipomista. Erityisesti tämä sääntö pätee kananmuniin, sillä jääkaappikylmistä kananmunista ei välttämättä synny kuohkeaa munavaahtoa.

– Ottakaa munat huoneenlämpöön, se tekee kuohkean vaahdon. Aika monella ihmisellä kuitenkin on ne kananmunat jääkaapissa.

Leivo legendaarinen tiikerikakku

Huoneenlämpöiset munat ovat tärkeitä esimerkiksi legendaarista tiikerikakkua leipoessa.

– Ennen kuin lähtee kakkua vatkaamaan ja tekemään, niin aineet huoneenlämpöön, siis rasva ja munat. Vaahdotus on muuten vaikeaa. Kakkuvuoka kannattaa myös voidella huolellisesti, Arja neuvoo MTV Uutisten haastattelussa.

Jos rasva ja sokeri eivät ole tarpeeksi saman lämpöisiä, voi taikina Arjan mukaan juoksettua. Vehnäjauhoilla tilanteen voi vielä tässä vaiheessa yrittää kuitenkin pelastaa.

Tiikerikakusta astetta parempaa Daim-suklaalla

Tiikeri-daimkakkuArjan tiikerikakku Leivonta-kirjassa (Readme 2021).Readme

Arjan tiikerikakun salaisuus on sen joukkoon rouhittava Daim-suklaa.

– Se antaa maun kakkuun. Tämä on herkumpi versio tiikerikakusta! Kakun leipominen on helppoa, ei ollenkaan vaikeaa, Arja lupaa.

Daim-suklaan sijaan voi tiikerikakkuun toki kokeilla myös muitakin suklaamakeisia. Niiden kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana.

– Eri karkit käyttäytyvät todella eri tavalla ja se riippuu myös valmistajasta. Voi toki kokeilla kaikenlaisia karkkeja.

Nappaa ohje: Tiikerikakku Daim-raidoilla – Arjan herkumpi versio klassikkokakusta

Videolla: Testaa myös itse tehdyt Dumle-tikkarit

1:29Valmista itse Dumle-tikkarit: Naurettavan helppo ohje!

Lisää aiheesta:

Salainen ainesosa täydellisiin korvapuusteihin – kondiittori Markus Hurskaisen kikka: "Mieletöntä makua pulliin"Salainen ainesosa täydellisiin korvapuusteihin – huippukondiittori Markus Hurskaisen kikka: "Mieletöntä makua pulliin"Satu leipoi kakun, joka maistuu aivan Snickers-suklaalta: "Tämä on kyllä aivan järjettömän hyvää"Moni tekee kananmunien kanssa yksinkertaisen virheen, joka voi kostautuaMiten tehdään onnistunut täytekakku? Älä missään nimessä ainakaan käytä tätä kermaaSuperleipurit Linnea ja Zanni paljastavat pahimman virheen, jonka voit tehdä täytekakun kanssa: "Kaikki menee silloin pieleen"
LeivontaRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Leivonta
  • 19.10.17:22
    Ruoka

    Maaritilla välähti: Teki mahtavan "karjalanpiirakan"

  • 4.10.17:32
    Ruoka

    Tee minuutin kikka pakastekorvapuusteille – mielettömän hyvä lopputulos!

  • 3.10.07:44
    Ruoka

    Juha on leiponut 1,5 miljoonaa korvapuustia – mikä on täydellisen pullan salaisuus?

  • 19.9.17:03
    Ruoka

    Omenapiirakka, johon et pety! Maisemakahvilan versio on mykistävän hyvää

  • 16.9.17:02
    Ruoka

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa