Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tiikerikakku Daim-raidoilla – Arjan herkumpi versio klassikkokakusta

Readme 2021
Julkaistu 22.10.2021 11:31

MTV LIFESTYLE

Tiikerikakku on kuivakakkujen klassikko, joka muuntuu trendikkääksi herkullisin Daim-raidoin. Kun jätät pois Daim-suklaan, syntyy perinteinen tiikerikakku

  • Kokonaisvalmistusaika: 90 min
  • Aktiivinen aika: 30 min
  • Annosmäärä: 18 viipaletta

Kakkutaikina

  • 200 g voita tai leivontamargariinia
  • 2 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 3 ½ dl erikoisvehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kermaa tai kermaviiliä

Daim-raidat

  • 2 rkl sokeritonta kaakaojauhetta
  • 2 kpl (n. 50 g) Daim-suklaapatukoita

Vaaleaan taikinaan

  • 2 tl sitruuna-aromia tai -mehua

Leivitys

  • rasvaa
  • korppujauhoja
  • tai vuokasprayta

Valmistusohje

Tiikerikakku Daim-raidoilla valmistetaan näin:

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Ota rasva ja munat huoneenlämpöön. Voitele ja korppujauhota huolellisesti torvellinen kakkuvuoka. Ravista ylimääräinen leivitys pois. Voit myös sumuttaa kakkuvuoan vuokaspraylla. Voit käyttää myös torvetonta kakkuvuokaa, jolloin kakun kypsymisaika on noin 15 minuuttia pidempi. Mittaa jauhot kulhoon ja sekoita niihin vaniljasokeri ja leivinjauhe.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen pehmeä rasva ja sokeri omassa puhtaassa kulhossa. Lisää vaahtoon munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita nopeasti mukaan jauhoseos. Lisää vielä kerma tai kermaviili. Sekoita tasaiseksi.
  3. Leikkaa Daim-suklaa terävällä veitsellä rouheeksi.
  4. Lusikoi 1/3 taikinasta toiseen kuhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe ja Daim-rouhe.
  5. Sekoita sitruuna-aromi tai -mehu vaaleaan taikinaan (jota on 2/3 taikinasta).
  6. Lusikoi leivitetyn kakkuvuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta. Lusikoi päälle tumma taikina ja tämän päälle loppu vaalea taikina. Nostele suklaataikinaa haarukalla aaltomaisesti muutamia kertoja, niin eriväriset kerrokset raidoittuvat kauniisti.
  7. Paista kakkua uunin alimmalla ritilätasola noin tunnin. Mikäli pinta alkaa tummua, peitä se foliolla. Varmista kakun kypsyys cocktailtikulla.
  8. Kumoa kakku tasaiselle alustalle kuumana, noin 5 minuuttia uunista ottamisen jälkeen ja anna jäähtyä rauhassa.
  9. Koristele kakku halutessasi sulatetulla Daim-suklaalla. Kääri täysin jäähtynyt kakku folioon tai muovipussiin. Kakku säilyy viileässä noin 2 viikkoa. 

Lähde: LEIVONTA-kirja (Readme 2021),  Kuva Anni-Sofia Savela, Resepti Arja Elina Laine

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Pala kakkua, Juulian reseptiKoko Suomi leipoo: Lauran Sydämellinen lakritsi-marenkikakkuSuklaa-taatelikakkuRaaka-aineena ruis: Iisan Danish breakfast style -muffinssit3 suklaista reseptiä, joita on pakko kokeillaKlassinen tiikerikakku
KuivakakkuSuklaakakkuLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Kuivakakku
  • 05.09.202412:58
    Maustekakku

    Kesäkurpitsa-sitruunakakku

  • 03.02.202412:03
    Runebergintortut

    Runebergin mehevä kuivakakku

  • 22.10.202111:31
    Suklaakakku

    Tiikerikakku Daim-raidoilla – Arjan herkumpi versio klassikkokakusta

  • 20.12.201909:45
    Maustekakku

    Täydellinen taatelikakku – Pirjo Nuotion helppo resepti

  • 14.12.201707:25
    Jouluruoka

    Mummin taatelikakku