Jos leivot leipää, kokeile lisätä taikinan joukkoon Arjan "salaista ainesosaa", joka tekee lopputuloksesta paremman ja mehevämmän.
Kotitalousopettaja ja yrittäjä Arja Elina Laineen Leipä-kirjaan (Readme 2020) on koottu yhteen kattava paketti leivästä. Kirjassa esitellään yli 100 leipäreseptiä, kerrataan leivän ja sen leipomisen historiaa ja käsitellään leipää myös ravitsemuksellisesta näkökulmasta.
Lue myös: Leipä jääkaappiin vai huoneenlämpöön? Suomalaiset ahmivat leipää ennätystahtiin – yllättävät faktat suosikista
Arja Elina Laine kertoi kirjan julkistustilaisuudessa viime syksynä ajan olleen oikea Leipä-kirjalle. Leivästä on tullut osittain koronapandemiakin myötä taas trendikästä: ihmiset leipovat yhä enemmän, eivätkä pelkää enää hiilihydraatteja, kuten muutama vuosi sitten vielä oli vallitsevana trendinä. Nyt suomalaiset kiinnittävät yhä enemmän huomiota leivän ravitsemussisältöön ja trendeiksi ovat nousseet muu muassa täysjyvä- ja kuitupitoisuus. Myös kauraleipää ostetaan yhä enemmän.



