Miten banaaneja kannattaa kotona säilyttää? Ruokatoimittaja selvitti.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin kerrottu vinkkejä banaanien säilyttämiseen kotona. Jos sinusta tuntuu siltä, että banaanit kypsyvät keittiössäsi epämääräiseksi mustaksi mössöksi, ennen kuin olet edes ehtinyt harkita niiden syömistä, saatat säilyttää niitä väärin.
Lue myös: Eroon banaanikärpäsistä! Asiantuntija vinkkaa "parhaan tuhoaseen"
Seitsemän eri säilytystapaa testissä
The Kitchn -sivuston ruokatoimittaja Ann Taylor Pittman päätti selvittää, miten banaanit saa säilytettyä kotona mahdollisimman pitkään hyvinä. Annin testissä kokeiltiin seitsemää eri säilytystapaa: sellaisenaan, jääkaapissa, pakastimessa, kelmuun päät käärittynä, folioon päät käärittynä, pussissa ja korissa.
– On syytä muistuttaa, että tavoitteemme ei ollut testata banaanien kypsytystä, vaan sen sijaan parasta säilytystapaa ja hyvää makua. Tämän vuoksi emme testanneet paperipussissa säilytystä, sillä se on tunnettu tapa banaanien kypsyttämiseen nopeasti.
