Annin testissä selvisi paras tapa säilyttää banaanit kotona

Oletko koskaan hoksannut tehdä näin banaanillesi? 0:57 Oletko koskaan hoksannut tehdä näin banaanillesi?
KATSO MYÖS VIDEO: Oletko koskaan hoksannut tehdä näin banaanille?

Miten banaaneja kannattaa kotona säilyttää? Ruokatoimittaja selvitti. 

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin kerrottu vinkkejä banaanien säilyttämiseen kotona. Jos sinusta tuntuu siltä, että banaanit kypsyvät keittiössäsi epämääräiseksi mustaksi mössöksi, ennen kuin olet edes ehtinyt harkita niiden syömistä, saatat säilyttää niitä väärin.

Seitsemän eri säilytystapaa testissä

The Kitchn -sivuston ruokatoimittaja Ann Taylor Pittman päätti selvittää, miten banaanit saa säilytettyä kotona mahdollisimman pitkään hyvinä. Annin testissä kokeiltiin seitsemää eri säilytystapaa: sellaisenaan, jääkaapissa, pakastimessa, kelmuun päät käärittynä, folioon päät käärittynä, pussissa ja korissa. 

– On syytä muistuttaa, että tavoitteemme ei ollut testata banaanien kypsytystä, vaan sen sijaan parasta säilytystapaa ja hyvää makua. Tämän vuoksi emme testanneet paperipussissa säilytystä, sillä se on tunnettu tapa banaanien kypsyttämiseen nopeasti.

Loppujen lopuksi testissä löytyi muutama hyvä keino banaanien optimaaliseen säilytykseen.

– Voittajametodi oli yksi helpoimmista, Ann kirjoittaa.

Näin testi toteutettiin

Testiä varten Ann osti banaaneita samasta ruokakaupasta samaan aikaan. Hän valitsi neljän banaanin terttuja, joissa hedelmät olivat virheettömiä, samaa kypsyysastetta ja kirkkaan keltaisia. Banaaneiden päät olivat vielä hieman vihertäviä.

– Ostin myös pari irtonaista banaania samalla kypsyysasteella ja maistelin hedelmiä arvioidakseni niiden makua, jotta voisin määrittää lähtökohdan. 

Ann säilytti banaaneita kotonaan yhteensä kuuden päivän ajan eri metodein. Kuuden päivän säilytyksen jälkeen banaanien kypsyysasteet ja maut erosivat merkittävästi toisistaan. 

Foliotekniikka voitti

Parhaimmaksi säilytystavaksi Ann totesi lopulta banaanien päiden käärimisen folioon.

– Kuten kelmuun kääriminenkin, tämä metodi pyrkii hillitsemään etyleenikaasujen vapatumista, jolloin hedelmät kypsyvät tasaisemmin ja hitaammin.

Vaikka kelmutekniikkakin pärjäsi testissä hyvin, folio veti hieman pidemmän korren, sillä banaanien kypsyys ja maku olivat lopulta paremmat. 

– Jos pidät makeista ja ei liian pehmeistä banaaneista, tämä säilytystapa voittaa. Jos haluat pehmeämpää banaania, kokeile sen sijaan kelmukikkaa. Säästä kylmäsäilytys sellaisille banaaneille, jotka ovat jo halutussa kypsyydessä, mutta haluat säilyttää niitä tässä tilassa pidempään. 

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat