Andrew testasi jokaista McDonald'sin hampurilaista ja listasi ne maun mukaan: Big Mac ei ollutkaan paras!

0:29 Mistä McDonald'sin ranskalaiset tehdään?

Amerikkalainen toimittaja maistoi jokaista McDonald'sin listan hampurilaista ja arvosteli ne parhaimmasta huonoimpaan. Yllättävää on, ettei ykkössija mennytkään perinteiselle klassikolle. 

Toimittaja Andrew LaSane maistoi jokaista McDonald'sin hampurilaista ja teki niistä makuarvion. Andrew otti kuvan jokaisesta annoksesta, kirjoitti ylös mielipiteensä ja lopulta antoi arvionsa hampurilaisille. Andrew kiersi eri ravintoloissa New Yorkissa ja söi yhteensä 18 annosta.

Insider-sivusto jakoi Andrewin arvioinnin hampurilaisista parhaimmasta huonompaan. Kaikkia listauksen hampurilaisia ei välttämättä ole saatavilla Suomesta, mutta tulokset kannattaa painaa mieleen esimerkiksi seuraavaa lomareissua ajatellen!

”Yksi mehukkaimmista burgereista tässä testissä”

Bacon Quarter Pounder with Cheese -hampurilainen oli Andrew'n ehdoton suosikki.

Voittajahampurilaisessa on nimensä mukaisesti neljäsosa paunaa pihviä eli 113,4 grammaa. Lisäksi hampurilaisessa on sipulia, suolakurkkuja, kaksi siivua juustoa, sämpylät seesaminsiemenillä ja paksut siivut pekonia.

– Pekonin suolaisuus ja pihvi sopivat kivasti ketsupin makeuteen. Miellyttävä puraisu, jossa maistuu sipuli, suolakurkku sekä sulanut juusto, Andrew kuvailee.

Andrew'n mukaan hampurilainen ei ole niin hyvä kuin kunnon hampurilaisravintoloissa, mutta pikaruoan mittakaavassa Bacon Quarter Pounder with Cheese oli lähestulkoon täydellinen. 

Toiseksi parhaaksi Andrew valitsi Double Quarter Pounder with Cheese -hampurilaisen. Se oli lähestulkoon samanlainen kuin voittaja, mutta siinä oli tuplamäärä täytteitä sekä kaksi pihviä.

– Sekin oli mehukas, mutta loppujen lopuksi siinä oli kuitenkin liikaa kaikkea. Jos se olisi ollut vähän pienempi, olisi se napannut ykkössijan.

Bic Macin sijoittui kuudenneksi

Andrew'lla oli suuret odotukset McDonald'sin nimikkohampurilaisesta Big Macista. Big Mac -hampurilainen on ollut valikoimassa jo 60-luvulta asti, ja se on todella suosittu ympäri maailmaa.

Hampurilaisessa on kaksi pihviä ja kolme sämpylää. Lisäksi siinä on erityistä Big Mac -kastiketta, sipulia, suolakurkkua, ketsuppia ja salaattia. 

Big Mac -hampurilainen oli Andrew'n mielestä maukas, mutta ei ihan kaiken sen suosion arvoinen.

– Salaatti oli rapeaa, ja ilokseni mikään osa hampparista ei ollut pehmentynyt viiden minuutin matkalla kotiin. Big Mac -kastike on minulle tuttu, molemmat pihvit oli hyvin paistettu ja täytteet olivat sotkuisia, mutta maistuvia, kirjoittaa Andrew.

– Mutta kaikesta huolimatta olin yhä nälkäinen hampurilaisen syömisen jälkeen, vaikka se ei ole pieni.

Sen sijaan Big Mac pekonilisällä pääsi Andrew'n listalla kolmanneksi. Kokonaisuus oli yhtä hyvä kuin perinteisessä Big Mac -hampurilaisessa, mutta rapea pekoni vei Andrew'n mielestä hampurilaisen uudelle tasolle.

Andrewin lista:

1. Bacon Quarter Pounder with Cheese
2. Double Bacon Quarter Pounder with Cheese
3. Bacon Big Mac 
4. Juustohampurilainen
5. Tuplajuusto
6. Big Mac 
7. Triplajuusto
8. Double Quarter Pounder with Cheese, Deluxe 
9. Bacon BBQ Burger 
10. Double Bacon BBQ Burger 
11. McDouble 
12. Bacon McDouble 
13. Quarter Pounder with Cheese, Deluxe 
14. Double Quarter Pounder with Cheese 
15. Quarter Pounder with Cheese 
16. Quarter Pounder Hamburger 
17. Tuplahampurilainen
18. Hampurilainen

"Yksinäinen suolakurkku olisi kyllä tarvinnut kaverin"

Huonoimmaksi purilaiseksi Andrew valitsi normaalin hampurilaisen. Hampurilaisessa oli yksi pihvi, yksi suolakurkku, sipulia, ketsuppia, sinappia ja paahdettu sämpylä.

– Minun mielestäni se oli vain niin pelkistetty ja mauton.

Vaikka hampurilaisen hinta ei huimannut päätä, Andrew'n mukaan hän olisi saanut samalla hinnalla paljon maistuvamman jälkiruoan.

Sen sijaan legendaarinen euron juusto pääsi listassa neljännelle sijalle. Vaikka reseptiikka oli samanlainen kuin tavallisessa hampurilaisessa, juusto muutti makuelämystä.

– Yksinäinen suolakurkku olisi kyllä tarvinnut kaverin.

Andrew'n mielestä McDonald'sin juustohampurilainen on yksinkertainen, mutta vakuuttava.

Lähteet: Insider

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja