1:03

Ananas ei ole mitään verrattuna tähän! Ruotsalaisten suosima pizzatäyte hämmentää: ”Mikä näitä ihmisiä oikein vaivaa?”

Brittiläisellä verkkosivustolla hämmästellään ruotsalaisten erikoista tapaa lisätä pizzojen päälle ananastakin pahempaa täytettä – banaania!

Poimi videolta ohjeet makeaa marmeladia ja suolaista juustoa sisältävän joulupizzan valmistukseen. 

Herkkusieniä, salamia, juustoja ja kasviksia. Pizzojen täytteissä vain mielikuvitus on rajana, mutta raja saattaa tulla vastaan siinä kohtaa, kun aletaan puhua hedelmistä. Ananas on ympäri maailmaa kiistelty pizzatäyte, mutta nyt maailma on saanut uuden ihmettelyn aiheen tutusta välipalahedelmästä; banaanista.

Labible-sivuston mukaan banaanisiivujen lisääminen pizzan päälle on Ruotsissa varsin yleinen tapa.

Suolaista ja makeaa samassa pizzassa

Täytteiden ihmettely ei rajoitu hedelmiin, sillä sivuston mukaan naapurimaassamme syödään pizzaa, joka sisältää sekä banaania, sieniä, pähkinöitä että curry-maustetta.

– Paljon asioita, jotka kuulostavat siltä, ettei niiden kuuluisi olla samassa pizzassa, sivustolla todetaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Tämä eksoottiselta kuulostava pizza kantaa nimeä pizza Afrikana, ja sitä tarjoillaan muutamissa ruotsalaispizzerioissa. Sivustolla ihmetellään myös göteborilaisesta pizzeriasta löytyvää vaihtoehtoa, joka pitää sisällään sieniä, mustaherukoita ja hunajaa. 

– Mikä näitä ihmisiä oikein vaivaa? sivustolla todetaan.

Lähde: LaBible

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja