Amerikkalaismies haastoi tunnetun suklaafirman oikeuteen ja vaatii 65 000 euron korvauksia – miten sinä tulkitset pakkauksen tekstin?

shutterstock_1252956610
Shutterstock

Amerikkalaismies on haastanut belgialaisen suklaamerkin oikeuteen saatuaan tietää, ettei hänen ostamiaan herkkuja olekaan tehty Belgiassa vaan Yhdysvalloissa.

Virginian osavaltiossa asuva mies oli ostanut Godiva Chocolate -yrityksen liikeestä suklaata olettaen, että belgialaisuudella markkinoitu herkku todella oli tuotu Belgiasta. Kun totuus selvisi, mies halusi yhtiön vastuuseen.

Jos julkaisu ei näy, katso se tästä

– Tuotteiden pakkauksessa lukee ”Belgia 1926”. Järkevä kuluttaja olettaa tämän tarkoittavan, että sisältö on tuotettu Belgiassa, kanteessa todetaan.

Kanteessa huomautetaan myös, että yrityksen sosiaalisen median tileillä luodaan voimakkaasti mielikuvaa belgialaisuudesta, vaikka Yhdysvalloissa myytävät tuotteet valmistetaan itse asiassa pennsylvanialaisessa tehtaassa.

Kanteen nostanut mies vaatii yhtiöltä korvauksia yli 65 000 euron edestä.

Syyte ei ole Godivan ensimmäinen. Aiemmin tänä vuonna yhtiötä syytettiin samasta asiasta, ja tuolloin kantajat vaativat huimaa 4,5 miljoonan euron summaa. Syyte hylättiin.

Godivan edustaja Tara McTeague kommentoi tapausta painottaen, että vuonna 1926 Brysselissä aloittanut yritys on ylpeä juuristaan, ja kääreessä oleva ”Belgia 1926” -logo edustaa juuri sitä.

– Lähes sata vuotta myöhemmin kaikki Godivan suklaat ympäri maailman koostuvat laadusta, belgialaisesta ammattitaidosta sekä maailman laadukkaimmista raaka-aineista.

Lähteet: Yahoo, Reading Eagle

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja