American-dippi on kestohitti, mutta sen sisältö tulee monelle yllätyksenä

Testissä kuusi American-dippiä – valtavat makuerot yllättivät raadin 7:40 Testissä kuusi American-dippiä – valtavat makuerot yllättivät raadin
KATSO MYÖS: American-dipit Halpa vs. kallis -testissä. Valtavat makuerot yllättivät!

American-mausteseos on yksi Suomen suosituimmista dipeistä, mutta mitä se oikeastaan pitää sisällään?

Tuoreimmassa Halpa vs. kallis -sarjan jaksossa maisteltiin kauppojen American-dippejä. American-maustesekoitus on kiistatta yksi suomen suosituimmista dippimausteista Ranch-seoksen ohella. 

American-dippimaustesekoituksia löytyy useilta eri valmistajilta ja Halpa vs. kallis -testissäkin mukana oli peräti kuusi eri tuotetta. 

Mitä American-dippi oikeasti tarkoittaa?

Mutta mikä oikeastaan tekee American-dipistä American-dipin? Mitä tuotenimi American tarkoittaa? 

Dipin peruselementit ovat tomaatti, sipuli ja pippuri. Kyseessä on näiden tasapainoinen sekoitus, Taffelin tiimistä kerrotaan MTV Uutisille 

Valmistajien American-dippien ainesosaluetteloita vertaillessa käy ilmi, että kyseiset mausteet todella löytyvät näistä tuotteista. Lisäksi mukana on muita mausteita ja aineksia, jotka vaihtelevat eri valmistajilla.

– Herkkudippi Americanissa maistat tomaattia, sipulia ja mustapippuria, Meiran sivuilla muun muassa kuvaillaan. 

Myös Estrella markkinoi dippisekoitustaan tomaattisena ja sipulisena.

– Tomaattinen American-dippi on kestosuosikki, joka viihtyy pöydässä kuin pöydässä. Sopivasti sipulia ja mukavasti mustapippuria takaavat, että dippailuun toimivat niin sipsit kuin kasviksetkin, Taffelin sivuilla puolestaan todetaan. 

Taffelilta ei osattu kertoa tarkemmin, miksi juuri nämä mausteet ovat alun perin vakiintuneet American-mausteseokseen. Mausteyhdistelmä iskee joka tapauksessa selvästi suomalaisten makuhermoon.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!