Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ällöä! Nanna vinkkaa kahden ainesosan karmaisevan halloween-naposteltavan: "Pääsinpä helpolla, ja ne osoittautuivat myös jumalattoman hyvän makuisiksi"

0:42Tiedätkö mistä Halloween on saanut alkunsa?  Perinnejuhlan historia pähkinänkuoressa
Julkaistu 29.10.2020 20:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Etsitkö ideoita halloween-tarjoiluihin? Kaikki äitini reseptit -blogin Nanna Rintala vinkkaa, miten vain kahdesta ainesosasta saa tehtyä hurjat halloween-lepakot.

Videolla: Tiedätkö sinä, mistä halloween on saanut alkunsa? 

Jos haluat päästä helpolla halloween-kemujen tarjoiluissa, kokeile ruokabloggaaja Nanna Rintalan karmaisevia lepakonsiipiä. Niitä varten tarvitset ainoastaan broilerin siipiä sekä mustaa elintarvikeväriä. 

Nanna valmisti lepakonsiipiä itse omiin halloween-juhliinsa.

– Karmeimmista karmein tarjottava, olosuhteet huomioiden, olivat lepakonsiivet! Nanna kirjoittaa.

Nanna kertoo etsineensä lepakonsiipiä varten marinoimattomia, kokonaisia broilerinsiipiä, mutta päätyi lopulta ostamaan inkivääri-seesamimarnoituja versioita.

– Pääsinpä helpolla, ja ne osoittautuivat myös jumalattoman hyvän makuisiksi. Ne olivat niin elävästi lepakonsiipiä muistuttavia, että pienempiä lapsia oli hiukan vaikea motivoida edes maistamaan. Omasta mielestäni päivän paras tarjoilu!

Näin lepakonsiivet valmistuvat

Lepakon siivet (1 of 1)-2
Kaikki äitini reseptit

Tarvitset lepakonsiipiä varten kaksi kiloa broilerinsiipiä ja yhden tuubin mustaa elintarvikeväriä. 

– Kaada kanansiivet isoon kulhoon ja pursota musta värituubi perään. Käytä avuksi vaikka kahta isoa ruokalusikkaa ja kääntele ja vääntele siipiä kulhossa niin, että musta väri levittyy tasaisesti kaikkialle. Tässä menee hiukan aikaa, mutta kahdelle kilolle riittää kyllä yksi tuubi, Nanna neuvoo.

Sitten siipiä paistetaan 250-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

– Tykkään, että koipien pitää olla todella kypsiä ja nahan vähän rapsakkaa, ei mitään lillua. Siksi paistoaikani on vähän pitempi kuin paketin ohjeistus. Mustasta "lepakosta" on haastava tietää, koska se palaa, mutta paista silti rohkeasti ja käytä myös nenääsi apuna kypsymisen arvioinnissa.

Katso lisää Nannan halloweenin tarjoiluideoita Kaikki äitini reseptit -blogista.

LUE MYÖS: Joko testasit? Nannan resepti täydellisiin mokkapaloihin: "Käsittämättömän helppotekoinen ja mielettömän mehevä"

Lisää aiheesta:

Tämä kissanhiekkakakku koettelee jo hyvän maun rajoja – "Olen traumatisoitunut"Nanna vinkkaa kahden ainesosan karmaisevan halloween-naposteltavan: "Ne osoittautuivat jumalattoman hyvänmakuisiksi"Nakkikikka-Samulilla on takataskussaan toinenkin vinkki: "Kökkömöölösmoothie" on helpoin tapa syödä puoli kiloa kasviksia yhdeltä istumaltaSyöthän jo? Halpa raaka-aine, jota kannattaa juuri nyt ehdottomasti ostaa: Helppo tapa tehdä "kermaisen pehmeää"Henri Alén ylistää Raija-tädin helppoa kanaruokaa: "Ihanan mureaa ja suussa sulavaa – nopeaa, kohtuuhintaista ja ennen kaikkea täyttävää"Henri Alén paljastaa, miksi kasvikset maistuvat ravintolassa niin hyvältä – yksi kikka sen tekee: "Uskomattoman hyviä!"
RuokaHalloweenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 15:30
    Syömishäiriöt

    Mitä tehdä, kun ruokahalu muuttuu ruokahälyksi?

  • Eilen18:01
    Liha

    Loistava liharuoka on suosittu vuodesta toiseen – milloin söit viimeksi?

  • Eilen09:15
    Ruokaniksit

    Helpoin tapa avata säilyketölkki – nerokas niksi yllättää!

  • pe17:45
    Jouluruoka

    Nerokas graavilohikikka: Säästät jouluna aikaa ja rahaa!

  • to20:48
    Italia

    Väärennetty carbonara sai Italian raivon valtaan – ministeri vaatii EU:lta välitöntä tutkintaa