Herkullisen pasta-aterian salaisuus piilee lempisalaatinkastikkeessasi – tätä tajunnan räjäyttävää herkkua syödessä ei kaloreita lasketa!

pasta kana
Shutterstock

Herkullisen pasta-aterian maun salaisuus piilee kermaisessa Caesar-salaatinkastikkeessa, joka muuttaa ateriasi hetkessä ravintolatason annokseksi. 

Videolla esitellään kätevä niksi spagetin mittaamiseen.

Valmis salaatinkastike on tuote, jota moni käyttää lähes yksinomaan salaattien maustamiseen. Valmis salaatinkastike on kuitenkin tuote, joka toimii erinomaisesti myös herkullisen pasta-aterian valmistukseen.

Valmiista ceasar-kastikkeesta, pekonista, parmesaanista ja mustapippurista syntyy syntisen hyvä ateria, jota syödessä lautanen tekisi mieli nuolla puhtaaksi.

Tämän helpon pasta-aterian esivalmistelut hoituvat kymmenessä minuutissa, ja valmis ateria on edessäsi jopa puolessa tunnissa. 

Caesar-pasta (4 annosta)

340 g nauhapastaa
n. 400 g broilerinrintafileetä
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mutapippuria
6 viipaletta pekonia viipaloituna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 ¼  dl kanalientä
1 plo (n. 450 ml) Caesar-kastiketta
1 ¼ dl parmesaania raasteena
0,5 dl persiljaa hienonnettuna
2 rkl sitruunamehua

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan reilusti suolatussa vedessä. Ota talteen muutaman desin verran pastan keitinvettä talteen ja siivilöi pasta.

Kuumenna öljy pannulla keskilämmöllä. Mausta broilerinrinnat suolalla ja pippurilla ja nosta paistumaan pannuun. Kypsennä, kunnes broileri on kypsää ja muuttunut kullanruskeaksi, noin kahdeksan minuuttia per puoli. Nosta kypsät fileet leikkuulaudalle ja anna vetäytyä noin kymmenen minuutin ajan. Leikkaa jäähtynyt broileri suikaleiksi.

Pyyhi pannu puhtaaksi ja nosta se takaisin kuumalle levylle. Lisää pannulle pekoni ja kypsennä, kunnes pekoni on rapeaa. Siirrä valmiit pekonit talouspaperin päälle kuivumaan. Jätä muutama ruokalusikallinen pekonin rasvaa pannuun ja kuullota siinä valkosipulia noin minuutin ajan. Lisää pannulle kanaliemi ja Ceasar-kastike. Sekoita hyvin. Jos kastike on liian paksua, sekoita joukkoon pastan keitinvettä.

Lisää joukkoon parmesaani, persilja ja sitruunamehu. Lisää mausteita tarvittaessa. Lisää lopuksi pannulle keitetty pasta, kana ja pekoni. Sekoita ja tarjoile parmesaaniraasteen kera.

Lähde: Delish

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat