Uunissa paistuvat silakkapihvit ovat nousseet suureen suosioon suomalaisten kotikokkaajien keskuudessa.
Silakan kysyntä on ollut pitkään laskussa, mutta nyt kala on alkanut taas löytää tietään kuluttajien ruokapöytään. Omaa kieltään silakan uudesta tulemisesta kertoo se, että ProKalan verkkosivuston alkuvuoden katsotuin resepti on silakkaruoka, uunissa valmistuvat silakkapihvit.
– Silakka on hyvin terveellistä ruokaa: siinä on omega-3-rasvahappoja ja D-vitamiinia. Sen lisäksi on se myös ympäristölle hyväksi: silakankalastus poistaa merestä ravinteita, jotka ovat ympäristölle haitallisia, Pro Kala ry:n toiminnanjohtaja Katriina Partanen kertoo.
LUE MYÖS: Keittiömestari paljastaa mokan, johon lähes jokainen suomalainen on sortunut – tekee suosikkiruoasta helposti "kitkerän makuista"
Silakkapihvit maistuvat kylminäkin, joten niitä kannattaa tehdä aina iso annos kerrallaan. Ruokaan saa helposti vaihtelua tuorejuustoa ja yrttejä vaihtelemalla. Myös kuullotettu sipuli tai purjo, sienet, omena, piparjuuritahna, aurinkokuivatut tomaatit tai juustoraaste sopivat ruokaan mainiosti. Vain mielikuvitus on rajana!
