Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Alkuvuoden suosituin kalaresepti on helppoa ja nopeaa uuniruokaa – eikä se ole uunilohi!

8:12Sriracha-uunilohi
Julkaistu 20.02.2019 17:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Uunissa paistuvat silakkapihvit ovat nousseet suureen suosioon suomalaisten kotikokkaajien keskuudessa.

Silakan kysyntä on ollut pitkään laskussa, mutta nyt kala on alkanut taas löytää tietään kuluttajien ruokapöytään. Omaa kieltään silakan uudesta tulemisesta kertoo se, että ProKalan verkkosivuston alkuvuoden katsotuin resepti on silakkaruoka, uunissa valmistuvat silakkapihvit.

– Silakka on hyvin terveellistä ruokaa: siinä on omega-3-rasvahappoja ja D-vitamiinia. Sen lisäksi on se myös ympäristölle hyväksi: silakankalastus poistaa merestä ravinteita, jotka ovat ympäristölle haitallisia,  Pro Kala ry:n toiminnanjohtaja Katriina Partanen kertoo.

LUE MYÖS: Keittiömestari paljastaa mokan, johon lähes jokainen suomalainen on sortunut – tekee suosikkiruoasta helposti "kitkerän makuista"

Silakkapihvit maistuvat kylminäkin, joten niitä kannattaa tehdä aina iso annos kerrallaan. Ruokaan saa helposti vaihtelua tuorejuustoa ja yrttejä vaihtelemalla. Myös kuullotettu sipuli tai purjo, sienet, omena, piparjuuritahna, aurinkokuivatut tomaatit tai juustoraaste sopivat ruokaan mainiosti. Vain mielikuvitus on rajana!

silakkapihvitSilakkapihvit kypsyvät uunissa jopa 10 minuutissa.ProKala

Mehevät silakkapihvit uunissa (4 annosta)

600 g silakkafileitä
1 tl suolaa
vähän musta- tai valkopippuria myllystä
noin 150 g maustettua tuorejuustoa tai vastaavaa
tuoretta tai kuivattua yrttiä (esim. tilliä, persiljaa, basilikaa)

Peitä uunipelti leivinpaperilla. Mausta silakkafileet suolalla ja pippurilla ja lado puolet niistä leivinpaperille. Nosta fileille nokare tuorejuustoa ja ripottele päälle valitsemasi tuorejuuston makuun sopivaa yrttiä. Nosta sopivankokoiset fileet pariksi päälle ja paina kevyesti, niin juusto leviää.

Kypsennä 200 asteessa 10–15 minuuttia.

Tarjoa peruna-palsternakkamuusin tai syksyn kasvisten kera. 

Lähde: ProKala

Lisää aiheesta:

Superhelppo ja terveellinen kirjolohiruoka – valmistuu uunissa lähes itsestään!Päivitetty perinneruoka! Näin silakkapihvit kannattaa tehdäTodellinen kalaruokien yllättäjä: "Voit tarjoilla vaikka nachojen tai ruisnappien kera"Moni on unohtanut täysin tämän mahtavan suomalaisen perinneruoan: "Kannattaa päivittää käsitykset tälle vuosikymmenelle"Syödäänkö teillä uunilohta? Täältä tulee edullinen ja proteiinipitoinen haastaja: "Ei tarvitse miettiä ruotojen poistamista"Vähärasvainen ja vatsaystävällinen terveyspommi jakaa mielipiteet – maukasta vai kuvottavaa ruokaa?
RuoanlaittoKalaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 14.9.09:46
    Ruoka

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen

  • 6.9.09:44
    Ruoka

    Onko sinulla halpispaistinpannu? Näin sille kannattaisi aina tehdä liedellä

  • 3.9.17:34
    Ruoka

    Varo! Yleinen virhe pilaa paistinpannun: "Suomalaisten perisynti"

  • 17.8.09:46
    Ruoka

    Ykköshaastaja pizzalle! Tee itse herkullinen tonnikalapinsa

  • 15.8.07:45
    Ruoka

    Kari Aihinen muistuttaa "unohdetusta ruoasta" – terveellistä ja proteiinipitoista