Alkoholilaki vaikutti: Lonkeron myynti laski rajusti Alkossa!

2:52 Ravintoloissa voi juoda aamuviiteen

Alkon helmikuun kokonaismyynti laski reilut seitsemän prosenttia edellisvuoteen verrattuna, Alko kertoo tiedotteessaan.

Yllä olevalla videolla lisää alkoholilain muutoksesta.

Alkoholilain muutos vaikutti Alkon toimintaympäristöön alkuvuodesta 2018. Long drinkien ja vahvempien oluiden myynti mahdollistui Alkon ohella yli 5 300 myyntipisteessä. Lakimuutos näkyy Alkon myynnissä selvästi viime vuoteen verrattuna.

Long drink -juomien myynti laski Alkon mukaan helmikuussa 43 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Oluiden myynti laski puolestaan 28 prosenttia ja siidereiden 18 prosenttia.

Koko litramyynti laski helmikuussa 7,8 prosenttia ja tammikuussa myynti laski 7,5 prosenttia. Yhtiö huomauttaa kuitenkin, että tammi- ja helmikuun perusteella on vielä varhaista arvioida koko vuoden myyntiä.

Tuoteryhmistä roseeviinien ja joidenkin viskiryhmien myynti kasvoi vuoden takaiseen verrattuna. Glögin myynti oli 15 prosenttia edellisvuotta vilkkaampaa, mihin kylmä ja kirpakka talvisää luultavasti vaikutti.

Lähde: Alko

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja