Alkoholilaki vaikutti: Lonkeron myynti laski rajusti Alkossa!
Alkon helmikuun kokonaismyynti laski reilut seitsemän prosenttia edellisvuoteen verrattuna, Alko kertoo tiedotteessaan.
Yllä olevalla videolla lisää alkoholilain muutoksesta.
Alkoholilain muutos vaikutti Alkon toimintaympäristöön alkuvuodesta 2018. Long drinkien ja vahvempien oluiden myynti mahdollistui Alkon ohella yli 5 300 myyntipisteessä. Lakimuutos näkyy Alkon myynnissä selvästi viime vuoteen verrattuna.
Long drink -juomien myynti laski Alkon mukaan helmikuussa 43 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Oluiden myynti laski puolestaan 28 prosenttia ja siidereiden 18 prosenttia.
Koko litramyynti laski helmikuussa 7,8 prosenttia ja tammikuussa myynti laski 7,5 prosenttia. Yhtiö huomauttaa kuitenkin, että tammi- ja helmikuun perusteella on vielä varhaista arvioida koko vuoden myyntiä.
Tuoteryhmistä roseeviinien ja joidenkin viskiryhmien myynti kasvoi vuoden takaiseen verrattuna. Glögin myynti oli 15 prosenttia edellisvuotta vilkkaampaa, mihin kylmä ja kirpakka talvisää luultavasti vaikutti.
Lähde: Alko
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan